Başbakan Davutoğlu: Dokunulmazlık çağrılarına 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
Başbakan Davutoğlu: Dokunulmazlık çağrılarına 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz

GÜNDEM Haberleri  / Milliyet

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık konusundaki çağrısına muhalefetten gelen yanıtlara ilişkin, "Buna 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz" dedi.

Dokunulmazlıklara ilişkin muhalefet partilerinin açıklamalarına ilişkin Davutoğlu, "Muhalefet partileri böyle bir teklif beklemiyordu. Kendi aralarında görüşme değerlendirme yapmaları normal. Bu teklifi kendileri yaptılar. Öyle bir hava estirdiler ki sanki Ak Parti dokunulmazlıkları kaldırmaktan çekiniyor ve çekindiği bazı dosyalar var. 3 parti de meydan okudu. Maskeleri indirmek gerekiyordu. Bahçeli açık destek vereceklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu sürekli kaçamak yollara girdi. Onlardan olumsuz gelirse dahi bu süreci işletiriz. Şu anda bir olumsuzluk yok. Meclis'te kimin ne yönde oy kullandığını görür" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı.

Dokunulmazlıklara ilişkin muhalefet partilerinin açıklamalarını değerlendirmesi istenen Davutoğlu, "Muhalefet partileri böyle bir teklif beklemiyordu. Kendi aralarında görüşme değerlendirme yapmaları normal. Bu teklifi kendileri yaptılar. Öyle bir hava estirdiler ki sanki Ak Parti dokunulmazlıkları kaldırmaktan çekiniyor ve çekindiği bazı dosyalar var. Bizim amacımız hiç bir zaman bağcı dövmek olmadı.

BAHÇELİ AÇIK DESTEK VERECEKLERİNİ İFADE ETTİ, KILIÇDAROĞLU KAÇAMAK YOLLARA GİRDİ

Sayın Bahçeli benimle yaptığı görüşmede açık destek vereceklerini ifade ettiler. Ama sayın Kılıçdaroğlu sürekli kaçamak yollara girdi. 'dokunulmazlıkların tümünü kaldıralım, benim dokunulmazlığımı kaldırın' gibi ucuz kahramanlıklara giriştiler.

3 PARTİ DE MEYDAN OKUDU, MASKELERİ İNDİRMEK GEREKİYORDU

3 parti de meydan okudu. Maskeleri indirmek gerekiyordu. Hukukçu arkadaşlarımızla konuştum, değerlendirdim. Bu maskelerinin inmesi lazım. Herkes açık net tutumun ortaya koysun dedim. Meclis'in hızlı etkin çalışması lazım. Dosyaları tek incelemek günlerimizi alır.

ONLARDAN OLUMSUZ GELİRSE DAHİ BU SÜRECİ İŞLETİRİZ

Onlardan olumsuz gelirse dahi bu süreci işletiriz. Şu anda bir olumsuzluk yok. Meclis'te kimin ne yönde oy kullandığını görür. Kimin dokunulmazlıklardan korktuğunu, korkmadığını, kimin teröre destek verenleri yargıya göndermekten tereddüt edip etmediğini açık net bir şekilde görür. Maskeler indiği için şeffaf bir tablo ortaya çıkar" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...