Bağlar'daki operasyonda çok sayıda mühimmat bulundu!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bağlar'daki operasyonda çok sayıda mühimmat bulundu!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde Polis Özel Harekat (PÖH) ile Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin müşterek düzenlediği operasyonlarda teröristler tarafından binadan binaya geçiş için duvarlarda açılan çok sayıda mazgal tespit edilirken, operasyonlarda evlerde saklanan yüklü miktarda mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 15 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Polis Özel Harekat (PÖH) ile Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin müşterek düzenlediği operasyonlarda teröristler tarafından binadan binaya geçiş için duvarlarda açılan çok sayıda mazgal tespit edilirken, operasyonlarda evlerde saklanan yüklü miktarda mühimmat ele geçirildi.

Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesinde barınan teröristlere yönelik başlatılan operasyon devam ediyor. Mahallenin tüm giriş çıkışları zırhlı araçlar tarafından kuşatılırken, operasyona katılan PÖH ve JÖH timleri 4 ayrı koldan ilerlemelerini sürdürüyor. Güvenlik kuvvetleri tarafından sürdürülen operasyonlarda sokak sokak temizlik yapılarak barikatlar kaldırılıp, tuzaklar tek tek imha ediliyor. Güvenlik kuvvetleri girdikleri bölgelerde evlerde de arama yaparak olası tuzaklamaları imha ederken, operasyonlarda teröristlerin kaçışlarını sağlamak için bir çok bölgede binadan binaya geçişlerde kullanılmak üzere duvarlarda mazgalların açıldığı görüldü.

YATAK ODASINDAN ARKA BİNAYA GEÇİŞ İÇİN MAZGAL AÇILDI
Teröristlerin güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya girdikten sonra bulundukları binalarda açtıkları mazgallardan kaçtıkları tespit edilirken, bir evin yatak odasının duvarındaki mazgal dikkatleri çekti. Sahiplerinin bırakıp kaçtığı evin yatak odasından arka binaya duvardan geçiş yapan teröristler, güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya girdikten sonra buradan kaçıyor. Operasyonlarda bir çok evde açılan mazgal ile diğer binalara geçiş yapıldığı tespit edildi. Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesinde bitişik olan bir çok binada duvarlarda mazgal açan teröristler, ayrıca sahipleri tarafından terk edilen evleri mühimmat deposu olarak kullanıyor.

OPERASYONDA ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT BULUNDU
Güvenlik kuvvetleri tarafından sürdürülen operasyonlarda, teröristler tarafından kullanılmak üzere hazırlanan çok sayıda silah, roket atar ve bu silahlara ait mühimmat bulundu. Çanta içerisinde gizlenen mühimmatlara güvenlik kuvvetleri tarafından el konuldu.
Büyük titizlikle yürütülen operasyonlarda teröristler tarafından kazılan hendek ve sokaklarda kurulan barikatlar kaldırılırken, bir çok cadde ve sokağın teröristlerin gizlenmesi için bez, halı ve çarşafla kapatıldığı tespit edildi. Kaynartepe mahallesinde güvenlik kuvvetleri tarafından başlatılan operasyon devam ederken, yer yer güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çatışmalar yaşanıyor.

TERÖRİSTLER KAÇIŞ İÇİN KANALİZASYONLARI KULLANIYOR
Operasyonlara havadan çektiği görüntülerle yön veren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ait polis helikopteri tarafından alınan görüntülerde bazı bölgelerde sıkışan teröristlerin rögar kapaklarını açıp kanalizasyonlardan kaçtığı tespit edildi. Çekilen görüntülerde bir sokakta sıkışan 6 teröristin rögar kapağını açarak kanalizasyona girdiği an be an kaydedildi. Teröristlerin kanalizasyonlara girdikten sonra bölgeden kaçtığı tespit edildi.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...