Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gaziantep'te şehitler anıldı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Gaziantep'te şehitler anıldı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

18 MART Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Gaziantep Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Törende şehit yakınları gözyaşı döktü

Asri Mezarlık içerisinde bulunan şehitlikte düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile şehit yakınları katıldı. Şehitlikte bulunan anıta çelenk konulmasının ardından konuşan Vali Ali Yerlikaya, şehitlerin vatan sevgisinin ölümsüz abidesi olduğunu söyledi. Şehit yakınlarının bu milletin bayının tacı olduğunu ifade eden Yerlikaya, şöyle dedi:
"Vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüz abidesi olan şehitlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaklardır. Şehitlerimizin milletimize emaneti olan aileleri gözümüzün nuru başımızın tacıdır. Kahramanlarımızı dünyaya getirerek payelerin en değerlisine sahip olan şehit anne ve babalarına eş ve çocuklarına minnettarız. 18 Mart 1915’te tarihte eşine rastlanmayacak bir kahramanlıkla ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek yedi düvele meydan okuyan bu milletin her ferdi gerektiğinde kendisine tevdi edilen kutsal değerlerin savunulmasında gözünü kırpmadan can vermeyi onurlu bir görev sayar."
Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik şehitler için dua etti. Türk bayrakları ve karanfillerle donatılan mezarlarda gözyaşı döken şehit yakınlarını protokol üyeleri teselli etmeye çalıştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...