'Sözde medeni devletler bizdeki bu acıları hiç umursamadılar'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sözde medeni devletler bizdeki bu acıları hiç umursamadılar'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ekonomi Bakanı Elitaş, Paris'te bomba patladığında hep birlikte, üzülüp, isyan edildiğini, ancak Gazze'de, Ankara'da canlar yandığında sözde medeni devletlerin hiçbirinin bunu umursamadığını söyledi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Erciyes Teknopark AŞ Salonu'nda düzenlenen "2023 Vizyonunda Gençlerin Rolü" konulu konferansta konuşma yaptı.

Elitaş, Türkiye’nin çevresinin ve dünyanın hızla değiştiğine işaret ederek, yeni bölgesel düzenler ve yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Sizler böyle bir dünya düzeninde yaşayacak, omuzlarınızda Türkiye’yi taşıyacaksınız" dedi.

Yeni dünya düzeninde samimiyet kıtlığı olduğunu söyleyen Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bakınız Paris’te bir bomba patladığında, bunu hep birlikte kınadık, hep birlikte üzüldük isyan ettik. Ancak gördük ki Bağdat’ta, Gazze’de ve Ankara’da canlar yandığında, sözde medeni bu halklar ve onların devletleri bizdeki bu acıları hiç umursamadılar. Kurulan bu yeni düzende, birkaç devlet dünyanın zenginliğini elinde tutarken, milyarlarca gence yoksulluğu ve umutsuzluğu kader olarak gösteriyorlar. Sonra da böyle bir dünyada güvende olacaklarını zannediyorlar."

Asimetrik savaş

Yeni dünya düzeninin bir diğer gerçeğinin de "asimetrik savaşın" farklı devletlerce bir araç olarak kullanılması olduğuna dikkati çeken Elitaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakın, Türkiye’nin doğrudan karşısına çıkamayacak ne kadar unsur varsa Türkiye’deki terör örgütlerinin arkasında. Buna asimetrik savaş diyoruz. Çünkü karşımızdaki oluşumlar nizami değil, savaş ahlakına sahip değil, vicdana sahip değil. Bir de devletin içine sızan bazı unsurlar var. Bunlar sizler gibi gençlerin gelecek hayallerine asla acımazlar."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...