İstanbul'da izinsiz gösteriler: 164 gözaltı

İstanbul'da izinsiz gösteriler: 164 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da nevruz bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde 12'si 18 yaşından küçük 164 kişi gözaltına alındı.

Polis ekipleri, çeşitli ilçelerde izinsiz nevruz kutlamalarını bahane ederek sokaklarda lastik yakan, barikat kurarak yol kapatan, yasa dışı pankart hazırlayan, polise taş, havai fişek ve molotoflu saldırıda bulunan gruplara müdahale etti.
Bu çerçevede gün boyunca yapılan çalışmalarda 12'si 18 yaşından küçük 164 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüphelilerden yaşı küçük olanlar Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, diğerlerinin işlemi Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.
İzinsiz gösterilerde, 152 molotofkokteyl, 20 litrelik plastik kap içerisinde yanıcı madde, 1 el yapımı patlayıcı madde, 2 el yapımı patlayıcıyı güçlendirmek amacıyla kullanılacağı değerlendirilen çakmak gazı kutusu, 6 kutu torpil, inşaat eldiveni, çorap, üzerinde YDGH yazılı tişört, siyah maske ele geçirildi.

İstanbul'da izinsiz gösteriler: 164 gözaltı

 
18 ve 19 Mart'ta da operasyon yapıldı
Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, nevruz bahanesiyle yapılması planlanan izinsiz gösterilere tedbir amacıyla 18 ve 19 Mart'ta da çalışma yaptı. Bu kapsamda gözaltına alınan 44 kişiden 15'i tutuklandı, 13'ü adli kontrol şartıyla, 16'sı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yaklaşık 28 bin polisle 27 ilçede tedbir alınmasının, yaşanabilecek olumsuzlukların engellemesinde etkili olduğu belirtildi.
Bu arada, Arnavutköy, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'da düzenlenen terör operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.
Gözaltına alınan kişilerin, İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir'de kamu binalarına ve araçlarına molotofkokteyl attığı ileri sürüldü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...