Diyarbakır'da Nevruz kutlaması, 5 bin 205 polis orada

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
Diyarbakır'da Nevruz kutlaması, 5 bin 205 polis orada

GÜNDEM Haberleri  / Ajanslar

Diyarbakır Nevruz'u kutluyor, etkinlik öncesi bölgedeki yoğun güvenlik önemleri dikkat çekerken bölgede tam 5 bin 205 polis görev yapıyor, işte son durum...

Diyarbakır’da, bugün kutlanacak olan Nevruz etkinlikleri öncesi vatandaşlar yoğun güvenlik önlemleri altında alana gelmeye başladı. Kutlamaya gitmek isteyen vatandaşlar 3 ayrı noktadan aranarak içeri alınırken, Nevruz kutlamasında çevre illerden de gelen toplam 5 bin 205 polis görevlendirildi. Diyarbakır’da bugün kutlanacak olan Nevruz öncesi vatandaşlar alana gelmeye başladı. Kutlamanın yapılacağı Nevruz Parkı’na çıkan tüm yollar araç trafiğine kapatılırken, vatandaşlar 3 farklı noktadan içeri girebiliyor. Öte yandan, alandaki vatandaşların güvenliğini sağlamak için görevlendirilen bazı polislerin etkinliği takip etmek için bölgeye gelen basın mensuplarına uyarılarda bulundu.
Diyarbakır'da Nevruz kutlaması, 5 bin 205 polis orada
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kentte ve Nevruz Parkı'nde geniş güvenlik önlemleri aldı. Edirne, Manisa, İzmir, Antalya, Kırıkkale gibi illerden takviye gelenlerin de aralarında olduğu 5205 polis kentte görevlendirilirken, kritik noktalara da zırhlı araçlarla polis ekipleri konuşlandırıldı. Nevruz Tertip Komitesi de yaklaşık 5 bin kişiyi güvenlik görevlisi olarak görevlendirdi. Polis, alana girenleri kurulan 5 ayrı arama noktasından tek tek arayarak girmelerine izin verdi. Bu arada başlarında Abdullah Öcalan fotoğraflarının bulunduğu şapka takanların alana alınmadığı görüldü.
Diyarbakır'da Nevruz kutlaması, 5 bin 205 polis orada
Nevruz ateşi için yaklaşık 3 ton odun alana getirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı da kentin değişik noktalarından otobüslerle vatandaşları alana taşıyor.
Diyarbakır'da Nevruz kutlaması, 5 bin 205 polis orada
Diyarbakır’da binlerce kişinin katılımıyla başlayan Nevruz kutlamasında ateş yakıldı. 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından organize edilen Nevruz kutlaması merkez Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz parkında sürüyor. Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte Nevruz ateşi, Kürtçe şarkılarla yakıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda çok sayıda kişinin de piknik yaptığı görüldü. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...