HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin son 3 başkanı adliyede

Düzenleyen: /
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin son 3 başkanı adliyede
Adana, Adana Fetö, Adana Belediye Başkanları, Haber

GÜNDEM Haberleri

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz hakkında FETÖ'ye finansman sağladığı iddiasıyla dava açıldı. Bu davayla birlikte Adana'nın son 3 belediye başkanı da yargılanacak.

Aytaç Durak'ın görevden alınması ile 4 yıl vekaleten bu görevi yürüten bağımsız Zihni Aldırmaz hakkında 'İmar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman sağladığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bu davayla birlikte Adana'nın son 3 belediye başkanı da ayrı ayrı suçlamalarla yargılanacak.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne 15 Mayıs 2015'te yapılan bir ihbarla, 2012 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve yönetiminin imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Kanuni Üniversitesi'ne ait arazinin meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek cemaate 150 milyon liraya varacak miktarda rant kazandırdığı iddia edildi. İhbar üzerine başlatılan soruşturma sonucu 13 Ocak'ta 16 kişi gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural, Hasan Uzun ve Adana Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Çalışkan tutuklandı.

106 SAYFA İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Terör-Teknik ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, 106 sayfadan oluşan iddianamesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütü hakkında hazırlanan rapora da yer verdi. Raporda örgütün kuruluşu, amacı, örgütlenişi mali yapılanması ile ilgili detaylı bilgiler de yer alırken bir dönem belediye başkan vekilliği de yapan Mustafa Tuncel ile iş adamı Mahmut Tuncel müşteki olarak yer alıyor.

AYTAÇ DURAK'IN DA İFADESİNE BAŞVURULDU

AK Parti'den seçilip 2009'da bu partiden aday gösterilmeyince MHP'den aday olan ve 5'inci dönem seçim kazanan ve seçimden bir yıl sonra açığa alınan Aytaç Durak'ın da tanık olarak ifadesine başvuruldu. Durak, belediye başkanlığı döneminde paralel yapının arsa talebi baskısına direndiği için bu yapının adliyedeki adamları tarafından tutuklandığını söyledi. Dosyaya konu Kanuni Üniversitesi arazisi ile ilgili konunun 'devede kulak' olduğunu da öne sürdü.

FETÖ/PDY ADINA BAŞKAN VEKİLİ YAPILDI

İddiaya göre Zihni Aldırmaz, terör örgütü adına faaliyet yürütmek üzere Aytaç Durak görevden aldırılıp belediye başkan vekili yapıldı. Aldırmaz, FETÖ/PDY terör örgütünün Adana Büyükşehir Belediyesi'nde etkin olması, insan kaynağını belediyeye yerleştirmesi, belediyenin ekonomik kaynaklarının örgüt üyeleri ve kuruluşlarına aktarılması, örgütün belediye yönetiminde güçlü olduğu algısı oluşturularak şahıs ve kurumlara örgütle olan ilişkilerinde mesaj verilmesi konularında terör örgütü adına hareket etti.

İMAR YOLSUZLUĞU

İddianameye göre, FETÖ/PDY ile bağlantılı kişi ve kuruluşlara ait olan ve imar planlarında üniversite arazisi olarak tahsisi bulunan yaklaşık 163 bin metrekare taşınmazların, imar planlarında usulsüz şekilde yapılan değişiklikle vasfının konut alanına çevrildiği, bu şekilde taşınmazın değerinin fahiş miktarda arttırılması sağlanarak FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlandığı, böylece Büyükşehir Belediyesi mali kaynaklarının usulsüz şekilde FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı kişi ve kurumlara aktarıldı.

İddianamede yer alan bilgilere göre, yasadışı imar değişikliğisyapılan yerlerde dönümü 35-60 bin lira olan araziler 500-600 bin liraya çıktı. Bu rantın yüzde 50'si 'himmet' adı altında sahiplerinden alınarak bir miktarı bürokratlar, bazı meclis üyeleri ve belediye başkanına, diğeri de cemaate aktarıldı.

1 NUMARALI ŞÜPHELİ FETHULLAH GÜLEN

1 numaralı şüpheli olan firari Fethullah Gülen hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken suçlamaları kabul etmeyen Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında, 'Terör Örgütüne üye olma', 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' suçlarından 5-35 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

3 BAŞKAN DA YARGILANIYOR

MHP'den 5'inci kez seçilen Aytaç Durak,bir yıl sonra açığa alınıp hakkında hazırlanan müfettiş raporlarının ardından 13 dava açıldı. Bir süre tutuklu yargılanan Aytaç Durak, bu davaların 4'ünden para ve hapis cezası alırken hapis cezalarının ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. 5 davadan beraat eden, 2 davası da düşürülen Aytaç Durak aleyhindeki 2 dava devam ediyor.

Halen görevdeki MHP'li Başkan Hüseyin Sözlü hakkında da geçen hafta 19 yıl hapis istemiyle 'İhaleye fesat ve rüşvet davası' açıldı, yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Böylece Adana Büyükşehir'in son 3 belediye başkanı da adliyelik oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...