Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye’den AB'ye gönderilecek 25 bin göçmen belirlendi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye’den AB'ye gönderilecek 25 bin göçmen belirlendi'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Türkiye’den AB ülkelerine gönderilecek 25 bin kişilik göçmen listesinin belirlendiği açıkladı.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mutabakat uyarınca, Türkiye’den AB ülkelerine gönderilecek 25 bin kişilik bir listenin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından belirlendiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, geçen yıl Ege sahillerinden Yunan adalarına geçişle başlayan düzensiz göçmen krizinin önüne geçmek amacıyla yapılan mutabakata ilişkin soruları yanıtladı. Bu düzensiz göçmenlerin yüzde 56’sını Suriyeliler, yüzde 24’ünü Afgan ve yüzde 10’unu Iraklıların oluşturduğunu belirten yetkili, Yunan adalarına gidenlerin tamamının Türkiye üzerinden hareket ettiğini vurguladı.

Yetkili, tarafların mutabakatı uyarınca Türkiye’den gönderilecek 25 bin kişilik bir listenin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından belirlendiğini açıkladı. Yunanistan ve AB’den yetkililerin yarından itibaren mutabakat üzerinde çalışmak amacıyla Türkiye’ye geleceğini aktaran yetkili, bu görüşmelerin sonunda bir mutabakat metni olacağını dile getirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...