Bursa'da 40 mülteci yakalandı

Bursa'da 40 mülteci yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, polisin yol kontrolü sırasında kaçan ve takip sonucu durdurulan iki minibüste 40 kaçak ile 2 organizatör yakalandı.

Kaçakları İzmir üzerinden deniz yoluyla Yunan adalarına götürmeyi vadeden 2 organizatör tutuklandı.  Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipler, yaptığı yol kontrolleri sırasında şüphe üzerine giden iki minibüse, 'dur' ikazında bulundu. Ancak uyarılara rağmen kaçmaya çalışan iki minibüs, polisin takibi sonucu çevre yolunda durduruldu. Yapılan kontrollerde, her iki araçta, Irak, Afgan ve Suriye uyruklu oldukları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40 mülteci olduğu tespit edildi. Mültecilerin, Gemlik'ten İzmir'e, buradan da deniz yoluyla Yunan adalarına götürülmek için yola çıkarıldıkları belirlendi. Olayla ilgili olarak minibüs sürücüleri F.K. ve E.K. gözaltına alındı. 
Mültecilerin, yapılan sorgularında F.K. ve E.K. ile kişi başı 2'şer bin dolar para karşılığı, kaçak yollardan kendilerini Yunan adalarına götürmeleri konusunda anlaştıklarını söyledikleri öğrenildi. F.K. ve E.K, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri Gemlik Adliyesi'nde çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu. 
POLİSTEN MÜLTECİLERE YARDIM ELİ
Bu arada, Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler, mültecilerin gıda gereksinimleri için aralarında para topladı. Mülteciler daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...