Terörü çocuğa anlatma yolları

Düzenleyen:
Terörü çocuğa anlatma yolları

GÜNDEM Haberleri

Son dönemlerde artan terör eylemleri ve sosyal medyada yayılan terör görüntüleri hepimizi olduğu kadar çocukları da olumsuz etkiliyor.

Son dönemlerde artan terör eylemleri ve sosyal medyada yayılan terör görüntüleri hepimizi olduğu kadar çocukları da olumsuz etkiliyor. Terör eylemlerini medya üzerinden uzun süre takip eden yetişkin ve çocukların daha fazla uyku sorunları, kabuslar, depresyon ya da kaygı bozukluğu yaşadığını söyleyen Klinik Psikolog Zeren Okçuoğlu Kadıoğlu, anne  babalara çocuğun psikolojisini bozmadan terör olaylarını nasıl açıklayacaklarını şöyle anlattı:
Olayla ilgili duygu ve düşüncelerini anlattırmaya çalışın.
Ne gördüklerini, duyduklarını ya da yaşadıklarını sorun.
Ebeveynlerinin onlarla ilgilendiğini, onlara dikkat ettiğini, onları korkutan ve endişelendiren her olayla mücadele etmelerine yardımcı olacağınızı söyleyin. 
Zorluklarla karşılaştıklarında ya da olumsuz bir duyguları olduğunda üstesinden gelmek için ne yaptıklarına dikkat ederek, bunu onların da görebilmesini sağlayın.
Terör saldırılarıyla ilgili haberlere aşırı derecede maruz kalmak ya da yetişkinlerin bu konuyla ilgili konuşmalarını duymak çocukların hassasiyetini arttırabileceğinden bu konularda daha dikkatli olunmalıdır.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...