Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Türkiye, İsrailli gazeteciyi casusluk şüphesiyle gözaltına aldı"

Düzenleyen:
"Türkiye, İsrailli gazeteciyi casusluk şüphesiyle gözaltına aldı"

GÜNDEM Haberleri

Türkiye - Suriye sınırında dolaşan İsrailli bir gazetecinin casusluk şüphesiyle dün Türk askerleri tarafından gözaltına alındığı iddia edildi.

İsrail'de yayın yapan Channel 2 televizyonuna konuşan İsrailli gazeteci Assaf Gibor, Makor Rishonnewspaper gazetesi adına Türkiye-Suriye sınırında Özgür Suriye Ordusu milisleriyle röportaj yaparken, Türk askerleri tarafından gözaltına alınarak uzun süre sorgulandığını iddia etti.

Arutz Sheva'nın internet sitesinde yer alan röportajda Gibor'un tam olarak nerede gözaltına alındığı ve ne kadar süre tutulduğu belirtilmedi.

İsrailli gazeteci, "Dün Özgür Suriye Ordusu milisleriyle dolaşırken sabaha karşı 03.00'da Türk ordusuna ait bir araç geldi ve bizi araçtan indirdi. Benim pasaportumu aldılar ve daha sonra bir askeri kışlaya götürdüler. Orada istihbaratçılar tarafından casuslukla suçlanarak sorgulandım" dedi.

Türk istihbarat yetkilileri tarafından defalarca sorgulandığını belirten Gibor, bu süre içinde bir odada elleri kelepçeli olarak karton kutular üstünde yatmak zorunda kaldığını iddia etti. İsrailli gazeteci, bir süre sonra İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle geç saatlerde serbest bırakıldığını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...