İzmir'deki terör operasyonunda gözaltına alınan 22 kişi adliyede

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İzmir'deki terör operasyonunda gözaltına alınan 22 kişi adliyede

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İzmir'de nevruz kutlamaları bahanesiyle eylem yapacakları yolunda bilgi alınması üzerine operasyonla gözaltına alınan ve aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Buca İlçe Başkanı C.A. ile Konak İlçe Başkanı M.K.'nin de bulunduğu 22 kişi, adliyeye sevkedildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 500 polisin katılımıyla, 8 ilçede 3 dernek ve HDP ilçe binalarının da aralarında yer aldığı 32 adrese, geçen pazar operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında nevruz kutlamaları bahanesiyle molotofkokteyli, havai fişekli ve el yapımı patlayıcı kullanarak eylem yapacakları iddia edilen, aralarında HDP Buca İlçe Başkanı C.A ve Konak İlçe Başkanı M.K.'nin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 7 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği açıklandı. Adreslerdeki aramalarda 2 kuru sıkı tabanca ve bu silaha ait 89 fişek ile terör örgütüne ait dokümanlar ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 22 kişi, adliyeye gönderildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...