Dışişleri Bakanlığı, Brüksel'deki terör saldırılarını kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı, Brüksel'deki terör saldırılarını kınadı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile Brüksel'deki terör saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Brüksel'deki terör saldırılarını nefretle kınayarak, "DAEŞ, PKK ve DHKP-C gibi birden fazla terör örgütüne karşı mücadele veren Türkiye'nin, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türlüsüne karşı uluslararası toplum ve müttefikleriyle dayanışmasını kararlılıkla sürdüreceğini" bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün Zaventem Havalimanı ile Maelbeek metro istasyonunda gerçekleştirilen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı terör saldırılarını nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Avrupa’nın kalbi olan Brüksel’de gerçekleştirilen bu alçakça saldırılar bir kez daha medeni dünyayı ve evrensel değerleri hedef almıştır." denildi.

Yakın zamanda terörün dehşetiyle derinden sarsılan Türkiye'nin, dost Belçika halkının acısını yürekten paylaştığı vurgulanan açıklamada, alçakça saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınları ile Belçika hükümetine ve halkına en içten taziyeler iletildi ve yaralılara acil şifalar dilendi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müttefikimiz Belçika’ya terörle mücadelesinde her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. DAEŞ, PKK ve DHKP-C gibi birden fazla terör örgütüne karşı mücadele veren Türkiye, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türlüsüne karşı uluslararası toplum ve müttefikleriyle dayanışmasını kararlılıkla sürdürecektir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...