Elitaş: Batılı ülkeler empati yapsaydı ateş onlara sıçramazdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Elitaş: Batılı ülkeler empati yapsaydı ateş onlara sıçramazdı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ekonomi Bakanı Elitaş, Brüksel'deki saldırılara ilişkin, "Batılı ülkeler, empati yapıp bizim gibi ülkelerin yaşadıkları sorunların nasıl çözülebileceği üzerinde dursaydı, ateş onlara sıçramazdı" dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Brüksel'deki terör saldırılarına ilişkin, "Batılı ülkeler, ancak kendilerine bir zarar geldiği andan itibaren terör ve terörizmle ilgili görüşlerini değiştirmek yerine empati yapıp biz ve bizim gibi ülkelerin yaşadıkları sorunların nereden kaynaklanıp nasıl çözülebileceği üzerinde dursaydı, bugün ateş onlara sıçramazdı" dedi.

Elitaş, Türkiye-Pakistan arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında Çerçeve Anlaşma’ya imza atmak üzere gittiği Pakistan’ın başkenti İslamabad’da, TRT Haber’in canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Terör nakdi olarak desteklenmezse büyüme imkanı da bulamaz"

Brüksel'deki saldırılarla terörün bayrak, ırk, millet, sınır ya da din-iman tanımadığının bir kez daha açıkça görüldüğünü vurgulayan Elitaş, şöyle konuştu:

"Olayın en önemli noktası, gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere dünyada sözü geçen bütün ülkelerin terör ve terörizmle yapacakları mücadeleyi daha hassas ve ciddi bir şekilde masaya yatırmalarıdır. Biz uzun yıllardır terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Bu süreçte dışarıdaki ülkeler bizim ülkemizde terörist faaliyetlerde bulunanların bir kısmını terörist değil diye aklamaya çalışırken, güney sınırlarımızda 900 kilometrelik bir hatta sahip olan Suriye’de yaşanan iç savaş ile o bölgede konuşlanıp Türkiye’de tehdit unsuru haline gelen PYD’yi terör örgütü değil diye kabul etmezken hep bunu anlatmaya çalıştık. Batılı ülkeler, ancak kendilerine bir zarar geldiği andan itibaren terör ve terörizmle ilgili görüşlerini değiştirmek yerine empati yapıp biz ve bizim gibi ülkelerin yaşadıkları sorunların nereden kaynaklanıp nasıl çözülebileceği üzerinde dursaydı, bugün ateş onlara sıçramazdı. Eğer terör nakdi olarak desteklenmezse, silah ve lojistik desteği yapılmazsa büyüme imkanı da bulamaz."

Elitaş, yaşanan bu elim olaylar sonrasında bütün ülkelerin terör ve terörizmden dersler çıkarıp bundan sonra bazı meseleleri daha hassas şekilde ele alacaklarını umduğunu dile getirdi.

Paki̇stan Başbakanı Şeri̇f, Bakan Eli̇taş’ı kabul etti̇

Öte yandan, Bakan Elitaş, temasları kapsamında Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile de bir araya geldi. Yapılan görüşme 50 dakika sürdü. Görüşmenin önemli gündem maddelerinden biri, terör ve terörizmle mücadele konusu oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...