Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Brüksel'i kana bulayan teröristin Türkiye'deki gözaltı fotoğrafı ortaya çıktı

Düzenleyen:
Brüksel'i kana bulayan teröristin Türkiye'deki gözaltı fotoğrafı ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep'te sınırı geçmek için bazı kişilerle irtibat kurmak isteyen İbrahim el-Bakraoui gözatlına alınmış ve sınır dışı edilmişti. el-Bakraoui'nin emniyetteki fotoğrafı da ortaya çıktı.

Brüksel saldırısını yapan bombacı kardeşlerden İbrahim el-Bakraoui'nin 2015 yılının haziran ayının son günlerinde DAEŞ'e katılmak için Gaziantep'e geldiği belirlendi.

Gaziantep İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sınırı geçmek için bazı kişilerle irtibat kurmak isteyen İbrahim el-Bakraoui'yi takibe aldı. Yapılan takip sonrası Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Suriye'ye geçmek isteyen El-Bakraoui'yi 11 Temmuz günü gözaltına aldı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde 2 gün gözaltında tutulan El-Bakraoui'nin ifadesi alındı. İbrahim el-Bakraoui, işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edildi.

Gaziantep İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerinin operasyonunda gözaltına alınan İbrahim el-Bakraoui'nin emniyetteki fotoğrafı ortaya çıktı.

'TERÖR BAĞLANTISI BİLİNMİYORDU'

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili kamu yayın kuruluşu VRT'ye konuştu. Geens, İbrahim el-Bakraoui'nin Türkiye'de yakalandıktan sonra Belçika'ya değil, Hollanda'ya gönderildiğini belirtti. Bakan, "Terörizmle bağlantılı olmayan bir suçtan hapis yattı ve şartlı tahliye edildi. O dönem terör bağlantısı bilinmiyordu" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "UYARDIK" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de meydana gelen saldırıyı gerçekleştirenlerden birisinin Türkiye tarafından yakalanıp sınır dışı edildiğini ve konuyla ilgili Belçika'yı uyardıklarını belirtmişti. Belçika ise, İbrahim el Bakravi'nin serbest bırakılmasında ihmalin söz konusu olmadığını belirterek, El Bakravi'nin Belçika'da o dönem terör bağlantılı bir suç işlememiş olduğunu kaydetti. (Kaynak: Habertürk)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...