155'i aradı PKK'da böyle kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
155'i aradı PKK'da böyle kurtarıldı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Mardin Nusaybin'de operasyonların sürdüğü Abdülkadirpaşa Mahallesi'nden 155'i arayarak bölgeden çıkmak isteyen 19 yaşındaki A.G. güvenlik güçleri tarafından tahliyesi sağlandı.

A.G. ifadesinde PKK'nın kendilerine aylardır buradan 'hiçbir yere ayrılmayacaksınız' şeklinde baskı yaptığını, yapılan anonsları duyduğunu, başta anlamadığını sonra da korktuğundan çıkamadığını, en son teröristler kendi evlerinin duvarını kırdıktan sonra bir fırsat bulup evden kaçtığını, yeterince uzaklaştıktan sonra 155'i aradığını belirtti.Nusaybin'de operasyonların sürdüğü Abdülkadirpaşa Mahallesi'nde yaşayan 19 yaşındaki A.G. 155'i arayarak bölgeden çıkmak istediğni söyledi. Bölgeye giden güvenlik güçleri, A.G.'nin bölgeden tahliyesini gerçekleştirdi. A.G. ifadesinde, PKK'nın kendilerine aylardır buradan hiçbir yere ayrılmayacaksınız şeklinde baskı yaptığını, daha önce bölgede başka kişilerin baskı yaptığını, şimdi ise sürekli 3 kişinin mahallede dolaşarak kontrol ve baskı yaptığını, anne ve babasının sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden önce gizlice kaçtığını, kendisinin ise abisiyle kavga ettiğini ve eve sahip çıkmak için evde kaldığını belirtti.

"FIRSAT BULUP EVDEN KAÇTIM SONRA 155'İ ARADIM"
PKK'nın mahalledeki çocuk ve gençlere yola döşenen kilit taşlarını sökerek barikat yapmaları için baskı yaptığını, 'bize yardım etmezseniz veya kaçmaya çalışırsanız sizi biz öldürürüz' dediklerini, kendi sokaklarındaki barikat ve evleri de teröristlerin EYP ile tuzakladıklarını söyleyen A.G.- PKK'lıların bütün evlerin duvarlarını kırarak kendilerine yol açtıklarını, en son kendi evlerinin de duvarlarını kırdıklarını, yapılan anonsları duyduğunu, başta anlamadığını sonra da korktuğundan çıkamadığını, en son teröristler kendi evlerinin duvarını kırdıktan sonra bir fırsat bulup evden kaçtığını, yeterince uzaklaştıktan sonra 155'i aradığını belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...