Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hazirandan itibaren vizesiz geçiş durumu var'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Hazirandan itibaren vizesiz geçiş durumu var'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Avrupa'ya vizesiz seyahate ilişkin, "Hazirandan itibaren Türk vatandaşları için vizesiz geçiş durumu var." dedi.

Ekonomi Bakanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dünya Türk İş Konseyi tarafından düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayında, "Bakanlar Oturumu" gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, burada yaptığı konuşmada temsilcilik oranında yüzde 40 civarında artış gerçekleştirdiklerini, 12 yıl önce 169 olan temsilcilik sayısını 234'e çıkardıklarını anlattı.
"İlişkilerin düzeleceğine inancımızı muhafaza etmeye devam ediyoruz"

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında yaşananlara ilişkin soru yöneltilen Koru, uçak krizinden sonra durumun değiştiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Biz Rusya'ya karşı ilkeli politikamızı devam ettiriyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. İki ülkenin çıkarı neyse onun yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu yaparken de hiçbir zaman milli menfaatlerimizden taviz vermiyoruz. Girişlerde vize istiyoruz. Biz henüz vizeyi aynı şekilde kaldırmadık. İlişkilerin önümüzdeki dönemde düzeleceğine olan inancımızı muhafaza etmeye devam ediyoruz."
Avrupa'ya vizesiz seyahat

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Haziran'dan itibaren Türk vatandaşları için Avrupa'ya vizesiz geçiş olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili 72 kriter öngörülmüştü. Bunun şu an yarısı tamamlanmış durumda. Kalan 36 maddenin de yaklaşık 35-40 tanesi önümüzdeki günlerde tamamen sonlanmış olacak."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...