Erdoğan'dan başkonsoloslara: Siz kimsiniz, ne işiniz var orada?

Düzenleyen:
Erdoğan'dan başkonsoloslara: Siz kimsiniz, ne işiniz var orada?

GÜNDEM Haberleri

Adliyeye gidip casusluktan yargılanan Can Dündar’a destek veren Avrupalı diplomatlara tepki gösteren Erdoğan “oynanan oyunun farkındayız” mesajını verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi (DEİK) Kurultayı’nda ve 1. Global Eğitim Zirvesi’nde (GES) gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Önce 75 ülkeden bin 500 Türk girişimcinin buluştuğu kurultayda konuşan Erdoğan, MİT tırları belgelerini sızdıran gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı İstanbul Adalet Sarayı’ndaki davayı izlemeye gelen İngiliz, Fransız ve Hollanda başkonsoloslarına tepki gösterdi. Erdoğan, “Siz kimsiniz ya, sizin ne işiniz var orada? Diplomasinin de bir adabı var. Burası senin ülken değil, burası Türkiye. Sen konsolosluk sınırları içinde hareket edebilirsin. Diğerleri izne tabidir. Bunlar kalkıp bu ülke içerisinde gövde gösterisi yapacak haddi tecavüz edebiliyorlar. Oynanan oyunun tarzını göstermesi bakımından bu çok önemlidir. Demokrasi, insan hakları, seçim laflarını dillerinden düşürmeyenlerin halkın desteğini alarak iş başına gelenlerle, darbeciler karşı karşıya geldiğinde tercihlerinin hangisinden yana olduğunu hep birlikte görüyoruz” dedi. Terör örgütü PKK’ya da yüklenen Cumhurbaşkanı, “Sen havalimanı yapacaksın, havalimanını havan topuyla vuracak. Bunu kime yapıyoruz? Oradaki Kürt kardeşlerimize. Böyle bir vicdansızlık olabilir mi? İnsanilikten nasibini almamış mahluklar bunlar” ifadelerini kullandı. Suriye’de DAEŞ’le mücadele bahanesiyle oynanan oyunlara dikkat çeken Erdoğan, “Niyetlerini görmemek için kör olmak lazım. Bölücü terör örgütüne kucak açanların, kol kanat gerenlerin endişesi herhalde bu her taraflarından zavallılık akan teröristlerin kendileri değil. Türkiye’yi 1959’dan beri AB kapısında bekletenlerin son 10 yılda kabul ettikleri üyelere baktığımızda meselenin kriterler olmadığını gayet iyi anlıyoruz” diye konuştu. 

EĞİTİM SİSTEMİ YENİLENMELİ
Erdoğan, GES’teki konuşmasında ise eğitimde yeni ufuklar çizerek, “Eğitim sistemini çocuklarımıza özgüven kazandıracak yeniden ele almalıyız. Bu çerçevede başlatılan çalışmalar var. Bunları süratle hayata geçirip yeni ufuklara yol almalıyız. Türkiye böyle bir sistemi inşa edecek kaynağa sahiptir. STK’lar, üniversiteler, hocalarımız, kanaat önderlerimiz de elini taşın altına koymalı” dedi. Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Türkiye, eğitimde de 13 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak bir yerde. 81 ilde 13 yılda 250 bin yeni derslik inşa ederek, toplam derslik sayımızı 581 binin üzerine çıkardık. Fatih Projesi’nden seçmeli derslere, imam hatiplerin orta kısımlarının açılmasından 4+4+4 sistemine kadar atılan her adım anlamsız bir inanç ve dirençle karşılaştı. Bunlara rağmen yılmadık ve çok önemli başarılara imza attık. Ne Batı’yı bilen ne de Doğu’yu özümsemiş, parçalanmış karakterler değil, yerinin, yurdunun, kültürünün farkında nesiller yetiştirmeyi hedeflemeliyiz.”
Erdoğan'dan başkonsoloslara: Siz kimsiniz, ne işiniz var orada?
İSTİKAMET TAKSİM MEYDANI 
GES toplantısından sonra The Marmara Oteli’nden ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013’te Gezi olaylarının yaşandığı Taksim Meydanı’nı dolaşarak, Yayalaştırma Projesi’ni inceledi. Erdoğan daha sonra burada bir taksi durağını ziyaret etti.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...