Ramazanoğlu: Çocuk istismarına en ağır ceza verilmeli

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ramazanoğlu: Çocuk istismarına en ağır ceza verilmeli

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, çocuk istismarına ilişkin, "Benim gönlümden geçen verilebilecek en ağır cezaların verilmesi ve asla bir daha topluma çıkmamaları." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Van'daki temasları kapsamında, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Ramazanoğlu, burada yaptığı konuşmada, çocuk şiddeti, tecavüzü ve hakları bakımından toplumdaki hassasiyetlerin aynısını taşıdıklarını ifade ederek, "13-14 Nisan'da bakanlığımızı ilgilendiren bütün kanunları gözden geçireceğimiz bir hukuk çalışması yapıyoruz. Bu çalıştayda ele alacağımız konulardan biri de hem sorumlu olan kurumlarda hem de aile içinde ihmal, istismar ve tacize uğrayan çocuklar konusunda verilecek cezalarla ilgili konuları görüşeceğiz." dedi.

"İyi hal indirimi cümlesini duymak bile istemiyorum"

"Benim gönlümden geçen verilebilecek en ağır cezaların verilmesi bütün haklardan mahrum bırakılmaları, asla ve asla bir daha topluma çıkmamaları" diye konuşan Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

"Bu cezalandırmayı aynı zamanda kadın şiddeti içinde istiyorum. Kadınlara karşı şiddet ve tecavüz fiili işleyenler konusunda da sıfır tolerans ve sonuna kadar takip yapıyoruz. İyi hal indirimi cümlesini asla duymak bile istemiyorum. İnsanlık dışı bu suçu işleyen kişilerin iyi hali nasıl olabilir. Bu konuda asla ve asla bireysel olarak ve bakanlığım olarak tavizimiz yok."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...