Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu: Rejim ve terör örgütlerinin vahşeti bölgenin istikrarına saldırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Davutoğlu: Rejim ve terör örgütlerinin vahşeti bölgenin istikrarına saldırıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, "Suriye’deki rejim güçlerinin ve DAEŞ, YPG, PKK gibi terör örgütlerinin vahşeti, sadece bizim ülkelerimize değil aynı zamanda bölgenin istikrarına saldırıyor." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün ziyareti kapsamında Başbakan Ahmed en-Nusur ile heyetler arası görüşmeler ve imzalanan iş birliği anlaşmalarının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Ürdün'ün, Suriye kriziyle ilgili benzer zorluklarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Davutoğlu, kuzeye giden sığınmacıların Türkiye’ye, güneye gidenlerin ise Ürdün’e doğru hareket ettiğini söyledi.

Suriye’nin istikrarının, komşu ülkeleri için giderek daha da önemli hale geldiğine dikkati çeken Davutoğlu, "Suriye’deki rejim güçlerinin ve DAEŞ, YPG, PKK gibi terör örgütlerinin vahşeti, sadece bizim ülkelerimize değil aynı zamanda bölgenin istikrarına saldırıyor." dedi.

"Akabe limanı stratejik öneme sahip"

İki ülke arasındaki ulaştırma konusunda iş birliğinin önemine işaret eden Davutoğlu, "Akabe limanı bizim için stratejik öneme sahip. Suriye ve Irak’taki krizin ardından, İskenderun-Akabe arasında Ro-Ro feribot taşımacılığı fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Dolayısıyla Akabe, Türkiye için Ürdün’ün yanı sıra Körfez ve Arap yarımadasına açılan bir kapı olacak." diye konuştu.

"Filistinli kardeşlerimizin hakları ortak davamız"

Görüşmede, Filistin meselesini de ele aldıklarını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Filistinli kardeşlerimizin hakları ve Mescid-i Aksa’yı korumak ikimizin ortak davası. Türkiye her zaman Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkında özel bir konuma sahip Ürdün’ün yanında olacaktır. Filistin halkının haklarını korumak ve Kudüs’teki Mescid-i Aksa üzerindeki ortak mirasımızı korumak için elinden geleni yapacaktır."

Nusur'dan iş birliğini artırma çağrısı

Başbakan Abdullah en-Nusur ise "Türkiye ve Ürdün, Suriye ve Irak'a sınırı bulunan tek ülkeler. Ortadoğu'da iş birliğimizi azami seviyeye çıkarmamızı gerektiren çok sayıda zorluk ve benzerlik var." diye konuştu.
Ürdün TİKA ofisi açıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, heyetler arası görüşmenin ardından Ürdün'ün başkenti Amman'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu, açılışın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile ofisi gezdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...