Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu: Ürdün'ün istikrarı Türkiye'nin istikrarı kadar önemli

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başbakan Davutoğlu: Ürdün'ün istikrarı Türkiye'nin istikrarı kadar önemli

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, "Zorluklar karşısında Türkiye ile Ürdün omuz omuzadır. İkili ilişkilerimizi yeni bir döneme, yeni bir aşamaya geçirmeye kararlıyız." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Ürdün İş Forumu'nda iş adamlarına hitap etti.

Ürdün Kralı Abdullah ve Başbakan El-Nusur ile çok dostane, açık ve vizyoner görüşmeler yaptıklarına işaret eden Davutoğlu, "Çevremizde büyük krizler var. Çevremizdeki ülkelerde birçok dost ve kardeş ülke bugün yönetilemez durumda. İşte yanı başımızda Suriye, Yemen, Libya, zorluklarla boğuşan kardeş Irak, Lübnan. Bütün bu zor coğrafyada siyasi ve ekonomik istikrarını sürdüren ülkeler arasında Türkiye ile Ürdün özellikle göze çarpıyor." diye konuştu.

"İlişkilerimizi yeni bir aşamaya geçirmeye kararlıyız"

Ürdün'ün zor coğrafyada Kral Abdullah ve Başbakan El-Nusur'un dirayetli yönetimleri ile istikrarını koruduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Ürdün'ün istikrarı bizim için Türkiye'nin istikrarı kadar önemlidir. Eminiz ki Ürdünlü dostlarımız için de Türkiye'nin siyasi istikrarı ve ekonomik kalkınması bir gurur vesilesidir" değerlendirmesinde bulundu.

"Bölgede iç savaş yaşayan iki ülke, terör tehdidi ile boğuşan iki ülke Suriye ve Irak'ın aynı anda komşusu olan iki ülkeyiz" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Zorluklarımız da bir, başarımız da bir olacaktır. Devlet adamları, zorluklar karşısında acziyet gösteren şahsiyetler değildir. Bu zorluklar karşısında Türkiye ile Ürdün omuz omuzadır. Öncelikle ikili ilişkilerimizi yeni bir döneme, yeni bir aşamaya geçirmeye kararlıyız."

"Bütün bariyerleri kaldıracağız"

"Suriye'de yaşanan istikrarsızlık, Suriye'de yaşanan iç çatışmalar maalesef Türkiye ile Ürdün arasına büyük bir duvar ördü ama biz, dostluklarımızı pekiştirince bu örülen duvarları aşmayı biliriz. Onun için Akabe Limanı bizim açımızdan hem ekonomik büyük bir değerdir hem stratejik limandır hem de bir kardeşlik köprüsüdür." diyen Davutoğlu, "İskenderun'dan Akabe Limanı'na ulaşan bu dostluk köprüsü aynı zamanda malların, bütün ürünlerimizin sadece Ürdün'e değil, bütün Körfez'e ulaşmasını sağlayacak. Bu iş adamlarımıza bir taahhüttür, Türkiye ile Ürdün arasındaki bütün bariyerleri kaldıracağız." diye konuştu.

"Ro-Ro seferleri başlatacağız"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan arasında 2010'da dörtlü Serbest Ticaret Bölgesi çalışması yürütüldüğünü hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"İnşallah gelecek sene, 2017'de Serbest Ticaret Anlaşması'nın ikinci aşamasına geçeceğiz ve ilişkilerimizi daha da derinleştireceğimiz adımlar atacağız. Yine bu ticari ilişkileri teşvik edecek şekilde önümüzdeki bir zorluğu da aşmak için Akabe ile İskenderun arasında Ro-Ro seferleri başlatmayı düşünüyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...