Canan Karatay: Turp yiyin, turp gibi olun

Düzenleyen:
Canan Karatay: Turp yiyin, turp gibi olun

GÜNDEM Haberleri

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Turp yiyin, turp gibi olun, fındık fıstık yiyin fıstık gibi olun."dedi. Karatay, ekmek ve şekerin vücuttaki tüm hastalıkların baş kaynağı olduğunu kaydetti.

7. Nazilli Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali kapsamında Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda Nazillililerle bir araya gelen Karatay, sağlıklı olmak için şeker ve ekmek tüketilmemesi gerektiğini savundu.

''BİR BARDAK KOLADA 22 PAKET TOZ ŞEKER VAR''

Ekmek ve şekerin vücuttaki tüm hastalıkların baş kaynağı olduğunu kaydeden Karatay, şöyle konuştu: "İstediğiniz kadar yağ yiyebilirsiniz, istediğiniz kadar doğal olanından sebze meyve yiyebilirsiniz, istediğiniz kadar da protein ile beslenebilirsiniz. Ama ne olursa olsun içinde karbonhidrat barındıran meyve sularından, şekerli ve gazlı içeceklerden, ekmeğin her türlüsünden uzak durmalısınız. Unutmayın ki bir bardak kolada 22 paket toz şeker barınmakta. Vücuda alınan şeker insülin direnci nedeni. İnsülin direncinden kurtulmak istiyorsanız yoğun egzersizler aşırı sporlar yapmanıza gerek yok. Her gün 20 dakika yürüyün yeter ve ayrıca bir insan vücudu iki öğün yemek ile sağlıklı kalır. Ancak üç öğün yemek ile hastalıklar ortaya çıkar. Vücudun yağlanmasının yağ depolamasının tek sebebi ekmek ve şeker olduğu asla unutulmamalıdır. Turp yiyin turp gibi olun. Fındık fıstık yiyin fıstık gibi olun."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...