Şırnak'ta 14 günde 104 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şırnak'ta 14 günde 104 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonda 14 günde 104 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sürüyor.
Yüzde 26'sı tamamlanan müşterek operasyon Yeşilyurt, Dicle, Cumhuriyet ve Gazipaşa mahallelerinde yoğunluk gösteriyor.
Jandarma özel harekat ve polis özel harekat timleri ile teröristler arasında zaman zaman sıcak temas sağlanırken, son 24 saatte 16 terörist etkisiz hale getirilirken, 14 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 104'e yükseldi.
PKK mensupları roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışıyor.

BİN 56 EVDE ARAMA YAPILDI
Güvenlik güçleri, teröristler tarafından oluşturulan 60 barikatı kaldırdı, 12 çukuru kapattı, 240 el yapımı patlayıcıyı imha etti.
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde devam eden operasyonlarda bin 56 evde arama yapıldı.
Güvenlik güçlerince teröristlerce patlayıcı yapımında kullanıldığı belirlenen bir evde yapılan aramada tespit edilen patlamaya hazır halde 25 tüple güçlendirilmiş 2 ton patlayıcı imha edildi.
Çalışmalar sırasında teröristler güvenlik güçlerine 19 roketatarlı, 236 silahlı ve 4 de bombalı saldırı gerçekleştirdi.

'TESLİM OL' ÇAĞRILARI SÜRÜYOR
İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, zırhlı araçlardan PKK'lı teröristlere anonslarla silahları ile teslim olmaları yönünde çağrıda bulunuyor.
Anonslarda, operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğine vurgu yapılıyor.

KAÇIŞ YOLLARI KAPATILIYOR
Operasyonda çemberi giderek daraltan güvenlik güçlerince, teröristlere "teslim ol" çağrısında bulunulmasının yanı sıra kaçış noktaları da kapatılıyor. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü kente girişlere izin verilmezken, PKK'lı teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda da önlemler artırıldı. Dicle Mahallesi'nde kanalizasyon hatlarından teröristlerin kaçma ihtimaline karşı tüm menfez, boru ve kanalların ağızları demir çubuklarla kapatılıyor. Kentten çıkış imkanı sağlayabilecek tüm bağlantı noktaları kontrol altında tutuluyor. Gece görüşlü kameralarla kaçış yolları sürekli izleniyor.

GIDA YARDIMI
Güvenlik güçleri, bir yandan terör örgütüne yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürürken, bir yandan da kentte yaşamını sürdüren vatandaşların sokağa çıkma yasağından olumsuz etkilenmemesi için Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan gıda paketlerini evlere ulaştırıyor.
Şırnak Valiliği Kriz Masası, sokağa çıkma yasağı boyunca yaklaşık bin aileye düzenli olarak gıda yardımında bulunuyor. 
Operasyon bölgesinde oturan ailelerin evlerini tek tek dolaşan güvenlik güçleri, gıda paketlerini evlere götürüyor. Hastalanan vatandaşlar da güvenlik güçlerince hastaneye götürülüyor.

OPERASYONA VATANDAŞ DESTEĞİ
PKK'ya yönelik güvenlik güçlerinin operasyonlarına kentteki vatandaşlar destek veriyor.Terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle binlerce vatandaşın evini terk ettiği kentte Yeşilyurt ve Gazi Paşa mahallelerinde yaşayan, evlerini terk etmeyen bazı vatandaşlar, operasyonlara destek için evlerinin önüne Türk bayrakları astı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...