Kerry’den önemli gece yarısı telefonu

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
Kerry’den önemli gece yarısı telefonu

GÜNDEM Haberleri  / Milliyet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün nükleer güvenlik zirvesi çerçevesinde ABD’ye hareket edecek. Bu ziyaret öncesinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasındaki telefon görüşmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat  11.00’de  İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan  Washington’a hareket edecek. Erdoğan’nın ABD’de camii açılış törenine katılımını da içeren  bu ziyareti, ikili değil uluslar arası bir toplantıya katılım boyutu taşıyor. Erdoğan’ın bu ziyareti öncesinde  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 28 Mart akşamı,  ABD Dışişleri Bakanı Kerry arasındaki telefon  görüşmesi dikkat çekti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre;  Kerry görüşmede, Türkiye'de meydana gelen terör saldırılarına ilişkin başsağlığı mesajını iletti. Görüşmede, Suriye'deki son gelişmeler,  terör örgütü IŞİD ile mücadele konusunda atılan ortak adımlar, Irak ve Libya başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler,  Kıbrıs  ve Rusya konuları gündeme geldi.

Görüşmede ayrıca, PKK  ve diğer terör örgütleriyle mücadelede  işbirliğinin arttırılması hususları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...