Bozkır: Vizeler kaldırılmazsa mültecileri geri almayız

Düzenleyen:
Bozkır: Vizeler  kaldırılmazsa mültecileri geri almayız

GÜNDEM Haberleri

Volkan Bozkır: Şâyet vizeler kalkmazsa geri kabul anlaşmasını feshetme hakkımız var. Bunu da yaparız. Zaten anlaşma öyle

Türkiye ile AB arasında Brüksel’de bir süre önce Avrupa’ya mülteci akınının önlenmesi konusunda varılan anlaşmaya yönelik somut bir gelişme yaşanmazken, Türkiye’den uyarı geldi. Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, vize muafiyeti konusunun Türkiye açısından “olmazsa olmaz” maddelerden biri olduğunu söyledi. 2 ay içerisinde vizelerin kalkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ve bunu beklediklerini dile getiren Bozkır, “Eskiden vize konusu tek taraflı yürüyen meseleydi. Ama burada bir paradigma değişikliğiyle yeni bir paket ortaya çıktı. Birçok şey birbirine bağlı. Türkiye bakımından vizenin kalkması, yeni bir fasıl açılması, Suriyeli kardeşlerimize 3 milyar avro gelmesi bizim beklentilerimiz. Ama vizenin kalkması AB’nin mükellefiyeti. Bu sayede AB’nin bekaasını tehdit etmekte olan düzensiz göçle mücadele de bu paketin içinde. Dolayısıyla çok önemli unsurlar içeren bir paket. Geri kabul anlaşması bunun önemli unsurlarından biri. Şayet vize kalkmazsa geri kabul anlaşmasını fesh etme hakkımız var. Bunu da yaparız. Zaten anlaşma öyle. 6 ay içinde fesh etme hakkımız var” dedi. Türkiye’nin üzerine düşen görevleri yapmaya çalıştığını belirten Bozkır şöyle devam etti: “Şu anda 40 beklenti karşılanmış durumda. 72 maddenin 40’ını tamamlamış olduk. Nisan sonuna kadar geri kalanları da tamamlayacağız.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...