Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muş merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Muş merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 4 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Muş merkezli 8 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 16 kişiden 11'i adliye çıkarıldı. Şüphelilerden 4'ü tutuklandı.

Muş merkezli 8 ilde gerçekleştirilen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" operasyonunda gözaltına alınan 16 kişiden 11'i adliye çıkarıldı. Şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 7'si serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 16 şüpheliden 11'i, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorguları sonrası Muş Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan zanlılardan C.C, D.Y, N.Ç. ve S.A. "ihaleye fesat karıştırmak, zimmet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklandı.

Diğer 7 şüpheli de adli kontrol uygulaması çerçevesinde serbest bırakıldı. Şüphelilere yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan diğer 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Bu arada Hatay'da da bir kişinin gözaltına alındığı, 3 kişi hakkında da yakalama kararı bulunduğu bildirildi.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde 27 Mart 2016'da Muş, İstanbul, Ağrı, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir ve Elazığ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...