Egemen Bağış: PKK’lı teröristleri yabancılar kullanıyor

Düzenleyen:
Egemen Bağış: PKK’lı teröristleri yabancılar kullanıyor

GÜNDEM Haberleri

Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Lübnan’ın önde gelen gazetelerinden Al Cumhuriyet’e verdiği mülakatta, terör olayları, Suriye ve bölgemizde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

“Bugün Türkiye, uluslararası taraflarca desteklenen, ülkemizin istikrarının bozulmasının, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının güçsüz gösterilmek istendiği bir senaryoyla karşı karşıyadır” diyen Bağış şunları kaydetti:
> Türkiye’deki Kürtler, bu ülkeye inanıyorlar. Fakat PKK’lı teröristler Kürt bölgelerini eylemleriyle rehin alıyor. Geçtiğimiz haziran ayında onlar Türk hükümetini hedef aldılar. PKK elementlerini sömürmeye çalışan bazı yabancı taraflar var.
> Türkiye’nin iç problemlerle meşgul olmasını isteyen bu tarafların karşısında yalnızca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan durmaktadır.
> Türkiye, 2015 yılından beri DAEŞ’i terörist bir örgüt olarak kabul etti. Üstelik bunu  Ekim 2013’te, örgütün “Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)” olarak anıldığında duyurdu.
> Suriye içindeki herhangi bir etnik grubun bağımsızlığını ilan etmesi, problemi çözmeyecektir. Suriye’deki problemin kaynağı, başta bir diktatörün olduğu acımasız/vahşi rejimdir. Bu diktatör insanları öldürmekte ve şehirleri yağmalamaktadır. Eğer Rusya Devlet Başkanı Putin, gerçekten Suriye için siyasi bir çözüm arıyorsa Esad’ın çekilmesini sağlamalı.
> Türkiye, Kürtlerin, Arapların, Sünnilerin, Alevilerin ve Hıristiyanların haklarına sahip olabildiği, tüm Suriye için bir çözüm istemektedir. Halkının haklarını kullanabildiği demokratik bir devletin kuruluşu, Suriye için çözüm olacaktır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...