Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan, Amerikalı yatırımcıları Türkiye'de yatırım yapmaya çağırdı

Düzenleyen:
Erdoğan, Amerikalı yatırımcıları Türkiye'de yatırım yapmaya çağırdı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikalı yatırımcıları cesur olamaya ve Türkiye'de yatırım yapmaya davet ederek, "Türkiye'de parası kalan yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk ve Amerikalı iş adamları ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Amerikalı yatırımcıları cesur olmaya ve Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti. Erdoğan, "Kazandığı parayı istediği gibi tasarruf etmekte zorlanan hiçbir iş adamı yoktur veyahut parası Türkiye'de kalan yoktur." dedi.

İKİ ÜLKENİN İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU

Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'daki Andrew Mellon Auditorium'da düzenlenen DEİK-Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı gala yemeğinde, Türk ve Amerikan iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Erdoğan, Amerikalı yatırımcıları Türkiye'de yatırım yapmaya çağırdı

"AMERİKALI YATIRIMCILAR ÜRKEK"

Türkiye'nin hızlı büyüyen ve "öncelikli pazar" diye tanımlanan bir ülke olduğunu ve ABD Başkanı Barack Obama ile ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker'e, Türkiye'deki fırsatları her vesileyle anlattığını belirten Erdoğan, "Hükümetimiz de bu konuda çok ciddi gayret gösteriyor. Ancak Amerikalı yatırımcıların Türkiye'ye bakışlarında biraz ürkek davrandıklarını görüyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Amerikalı yatırımcıları Türkiye'de yatırım yapmaya çağırdı

"TÜRKİYE'DE PARASI KALAN YOKTUR"

Erdoğan, salonda bulunanlara, "Sizlerden, Türkiye'nin sunduğu avantajları öncelikle kendi ekonomik menfaatleriniz açısından doğru şekilde değerlendirmelerinizi bekliyorum" diyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugüne kadar ülkemize yatırım yapıp da pişman olan, hukuka aykırı uygulamalara maruz kalan, kazandığı parayı istediği gibi tasarruf etmekte zorlanan hiçbir iş adamı yoktur veyahut parası Türkiye'de kalan yoktur. Ama dünyanın değişik yerlerinde parasını hala yatırım yaptığı ülkeden çekemeyen çok iş adamlarını biliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelişen ve önemli fırsatlar sunan bir pazara zamanında girmenin, orta ve uzun vadede büyük kazançlar getireceğine işaret etti.

Erdoğan, Amerikalı yatırımcıları Türkiye'de yatırım yapmaya çağırdı

"ANLAŞMA DIŞINDA KALMAK İSTEMİYORUZ"

Şimdi Türkiye'de veya Türkiye'ye yatırım zamanı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, ABD ve Avrupa Birliği arasında müzakereleri devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı anlaşmasıyla ilgili görüşlerini de ifade etmek istediğini vurguladı.

Erdoğan, Amerikalı yatırımcıları Türkiye'de yatırım yapmaya çağırdı

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu anlaşma Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin her alanda derinleştirilmesi için de bir vesile olarak görülüyor. Ticaretin kurallarını, üretim ve ürün standartlarını yeniden belirleyecek olan bu süreç, bir ticaret anlaşmasının çok ötesinde küresel anlamlar taşımaktadır. Ülkemizin bu anlaşmanın dışında bırakılmasını istemiyoruz. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında var olan Gümrük Birliği nedeniyle bu anlaşmanın, ülkemizin ekonomisi üzerinde ciddi sonuçları ortaya çıkacaktır.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle Amerika Birleşik Devleti menşeli ürünler, Avrupa Birliği piyasası üzerinden ülkemize serbest girebilecektir. Buna karşılık Türk menşeli ürünler aynı ayrıcalıktan yararlanamayacaktır. Ülkemizin böyle bir haksızlığa uğramasını önlemek için Avrupa Birliği ile paralel şekilde ABD ile bir serbest ticaret anlaşması akdetmek veya bu anlaşmaya katılmak arzusundayız."

"TÜRKİYE POTANSİYELİ KEŞFET"

Türkiye'nin tanıtım çalışmalarında son dönemde kullanılan "Türkiye potansiyelini keşfet" yazılı bir sloganın bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "Sizlerin de hem Türkiye'nin hem Amerika Birleşik Devletleri-Türkiye ekonomik ve ticari ilişkilerinin potansiyelini keşfetmenizi temenni ediyorum" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...