Rehineler bugün teslim edilecek

Rehineler bugün teslim edilecek

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütünün kamu görevlilerini K.Irak'taki heyete dün teslim etmesi bekleniyordu. Ancak, heyetin bugün Kandil'e geçip rehineleri alacağı açıklandı. Bu arada, BDP'li Sebahat Tuncel teslimatın saat 13.00'de yapılacağını söyledi.




Habur Sınır Kapısı'na akın eden ailelerin gözü yolda. nbsp;

nbsp;Milli İstihbarat Teşkilatı'nın İmralı'da Abdullah Öcalan ile yeniden başlattığı görüşmelerin arkasından oluşan çözüm atmosferinin başarılı bir şekilde yoluna devam etmesi için BDP ve PKK ilk somut sınavını veriyor. PKK'nın elindeki rehineler; kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuşlar Zihni Koç, Kemal Ekinci, polis memuru Nadir Özgen, erler Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve Hadi Gizli bugün serbest bırakılacak. Bunun şova dönüşmemesi çözüm sürecinin gidişatını belirleyecek bir nitelik arz ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "şova dönüşmesin" çağrıları BDP'de karşılık buldu. BDP, provokasyonların önüne geçmek için oldukça dikkatli davranıyor. Bu hassas tutum dün Erbil'e gelen BDP ve STK temsilcilerinden oluşan heyete de yansıdı. Öğlen saatlerinde Erbil'e ulaşan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve yardımcısı avukat Selahattin Bostan ile İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'nin yer aldığı heyet, BDP'nin Erbil Temsilciliğinde basının karşısına çıktı. Heyette ismi bulunan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise yurt dışına çıkma yasağı sebebiyle heyete katılmadı. Heyette yer alan isimler açıklama yapmazken BDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun açıklamasında siyasi bir dili kullanmayarak olayın insanı boyutuna vurgu yaptı. Coşkun, "Umarım bu rehinelerin sağ salim ailelerine kavuşmaları barış sürecinin zeminini oluşturur" dedi. Heyet bugün Kandil'e çıkacak ve rehineleri teslim alacak. Herhangi bir provokasyonun yaşanmaması için rehinelerin serbest bırakılacağı noktanın neresi olabileceğini sır gibi saklanırken BDP'li Sabahat Tuncel, rehinelerin bugün saat 13:00'te teslim edileceğini söyledi. Çocuklarına kavuşmayı bekleyen aileler ise dün geceyi Silopi Öğretmenevi'nde geçirdi. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kamu görevlilerin serbest bırakılması için herhangi bir pazarlık yapılmadığını söyledi. Atalay, "Bunlar süreçle ilgili iyi niyet gösterileri şeklinde değerlendirilmeli" dedi.

Rehineler bugün teslim edilecekOna en sevdiği yemekleri yaptım
19 aydır terör örgütünün elinde bulunan Sökeli polis memuru Nadir Özgen'in babası Habur'da, annesi Müşerref Özgen de evinde heyecanla oğluna kavuşacağı anı bekliyor. Oğlu ile ilgili gelişmeleri canlı yayın aracından takip eden Müşerref Özgen, "Oğlumun serbest bırakılacağını öğrendiğimden bu yana gözüme uyku girmedi. Komşular, nasıl ayakta durabildiğimi soruyor. Oğlum bana televizyonlarda, dik durmamı söyledi, 'Üzülmeyin, ben iyiyim' dedi. Ben de dik durmaya çalışıyorum. Onu karşımda gördüğümde öpüp koklayıp doya doya sarılacağım" şeklinde konuştu. Oğlunun sevdiği yemekleri hazırladığını söyleyen Müşerref Özgen, "Ona; kuru fasulye, pilav ve sarma yaptım. Birkaç gün aksama da olsa beklerim, 18 ay bekledim, şimdi de beklerim" dedi. Bir an önce oğluna kavuşmak istediğini söyleyen Er Hadi Gizli'nin annesi Şiha Gizli de, Kürtçe olarak, "Barış her zaman iyidir. Biz aileyiz, biriz, kardeşiz" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...