Sur, terör değil tarih ve kültür merkezi oluyor

Düzenleyen:
Sur, terör değil tarih ve  kültür merkezi oluyor

GÜNDEM Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, dün Diyarbakır’a âdeta çıkarma yaparak bölgedeki projeleri değerlendirdi.

Mahir Ünal, “Şehirlerin hafızasını ve kimliğini ihya etmek için yürüttüğümüz çalışmaya öncelikle Sur’dan başlıyoruz. Kültür, insan, şehir; ideolojik angajmanlara kurban edilemez. Hele hele 40 yıldan beri dağda kalbi ve kafası artık taşlaşmış ve betonlaşmış birilerinin, terör baronlarının talimatlarıyla artık insanların yaşam ve özgürlük alanları, kültür ve toplumsal talepleri engellenemez. Tonlarca bomba yerleştirip şehirleri tahrip edip, sonra da kalkıp devlete ve güvenlik güçlerine söz söyleme hakkına sahip olamazsınız. Bugün devlet, şefkat eliyle burada” dedi. Sarı da, “Sur’da TOKİ’nin yüksek katlı konutları olacak, rant elde edilecek, insansızlaştırılacak, başka insanlar getirilecek gibi iddialar kesinlikle karşılıksızdır. Kimse mağdur edilmeyecek” dedi.  Yılmaz ise, “Herkes oturup görevini en iyi şekilde yapmak durumunda. Esas olan şu; terör unsurlarıyla, terör eylemi yapanlarla halkın net bir şekilde ayrışmasıdır. Bunu da çok başarılı şekilde gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...