Paris saldırıları zanlısı Abdeslam Fransa'ya iade ediliyor

Düzenleyen:
Paris saldırıları zanlısı Abdeslam Fransa'ya iade ediliyor

GÜNDEM Haberleri

Paris saldırılarının tek zanlısı Salah Abdeslam'ın, Belçika'dan Fransa'ya iade edilmesi onaylandı. Abdeslam'ın Brüksel saldırılarında da kilit rol oynadığını düşünülüyor.

Paris saldırılarının hayatta kalan tek zanlısı Salah Abdeslam Brüksel'de düzenlenen bir operasyonda yakalanmıştı. Abdeslam'ın Fransa'ya iade edilmesine karar verildi.

SEVK TARİHİ BELİRLENECEK

Salah Abdeslam'ın Fransa'ya iadesinin onaylandığını bildiren Brüksel savcılığı, sevk tarihinin Fransız makamlarıyla birlikte belirleneceğini duyurdu. 26 yaşındaki Abdeslam'ın avukatı, zanlının iadesi durumunda Fransız makamlarıyla işbirliği yapacağını açıkladı.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ CEZAEVİNDE

Salah Abdeslam 18 Mart'ta yakalandıktan sonra Brügge'de yüksek güvenlikli bir cezaevine konulmuştu.

HAYATTA KALAN TEK SALDIRGAN

130 kişinin öldüğü 13 Kasım Paris saldırılarının hayatta kalan tek saldırganı olarak biliniyor. Salah Abdeslam, uzun yıllarını geçirdiği Brüksel'in Molenbeek semtindeki operasyonda ele geçirilmişti.

BRÜKSEL SONRASI KONUŞMADI

Belçikalı yetkililer Salah Abdeslam'ın yakalandıktan sonra ifade verdiğini ancak 32 kişinin öldüğü Brüksel saldırılarından sonra susmayı tercih ettiğini açıkladı.

BRÜKSEL VE PARİS BAĞLANTISI

Yetkililer, Paris ve Brüksel saldırıları arasında bir bağlantı olduğu ve Abdeslam'ın burada kilit rol oynadığı ihtimali üzerinde duruyor. Abdeslam'ın Brüksel saldırılarının hazırlığında yer alıp almadığı ise belirsizliğini koruyor. Kaynak: Deutsche Welle

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...