Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çorum merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 16 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çorum merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 16 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

FETÖ/PDY'ye yönelik Çorum ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Çorum ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çorum'da 3, Ankara'da da 1 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu Çorum'da 13, Ankara'da 3 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda bazı evrak ve belgeler ile dijital materyallere de el konuldu.

Şüphelilerin "terör örgütü üyeliği", "özel belgede sahtecilik", "vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık" ve "hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak" suçlarından gözaltına alındığı, yurt dışında olduğu tespit edilen bir şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Şüphelilerin Çorum Emniyet Müdürlüğünde sorgularının devam ettiği ayrıca el konulan evrak ve materyallerin incelendiği kaydedildi.

Ankara'da gözaltına alınan şüphelilerin de Çorum'a gönderildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...