‘Paralel’e 2 bin 500 gözaltı, 465 yargılama

Düzenleyen:
‘Paralel’e 2 bin 500  gözaltı, 465 yargılama

GÜNDEM Haberleri

İhanet şebekesine yönelik operasyon ve soruşturmaların bilançosu çıkarıldı

Devlet içinde yapılanarak menfaatleri doğrultusunda usulsüzlük, yasa dışı dinleme, yargılama ve kumpas çalışmaları yürüten Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETO/PDY) yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Operasyonların başladığı 2014'ten bu yana gözaltına alınan 2 bin 500'e yakın zanlıdan 465'i tutuklu yargılanıyor. Bu yılın 3 ayında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 675 kişiden 187’si cezaevinde bulunuyor. FETÖ/PDY’ye yönelik 2014’te “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “devlet bürokrasisinde, emniyette ve yargıda yapılanmak”, “örgüte yakın kişilerin kamu kurumlarına ve TSK’ya yerleşmesini, yükselmesini sağlamak ve buralardaki bazı personelin tasfiyesini yapmak”, “örgüte finansman sağlamak”, “çıkarları doğrultusunda siyasetçileri, askerleri, iş adamlarını, bürokratları, emniyet personelini, gazetecileri, akademisyenleri usulsüz ve yasa dışı dinlemek”, “KPSS ve emniyet sınavları ile askeri sınavlarda usulsüzlük yapmak” gibi çok sayıda suçtan operasyon başlatılmıştı. 
Bu arada Muş’taki soruşturmada 20 şüphelinin SODES projelerinde usulsüzlük yaparak, devletin kaynaklarından terör örgütüne para aktardığı gerekçesiyle tutuklandığı belirlendi. 
Öte yandan ÖSYM tarafından iptal edilen 13 Eylül 2009’daki Polis Akademisi Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı sorularının çalındığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan gencin telefonunun, Bursa’da FETÖ/PDY’ye bağlı polislerin kurduğu alt örgüt tarafından usulsüz olarak “uyuşturucu ticareti yapmak” suçu uydurulup yaklaşık 2,5 ay dinlemeye alındığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili hazırlanan iddianamede örgütün lideri Fetullah Gülen ile 7 polisin yargılanması talep edildi.

TERÖRİSTLERLE ‘PARALEL’ TAVIR

PKK ve YPG destekçileri, Ermeni lobisi ile Paralel Yapı mensuplarından oluşan küçük bir grup, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapmak için Brookings         Enstitüsü’ne gelişinde Türkiye aleyhine pankart açıp sloganlar attı. Paralel Yapı mensubu ve Taraf gazetesinin eski yazarı Emre Uslu da, şer ittifakta yerini aldı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...