Azerbaycan - Ermeni çatışması şiddetlendi, şavaş gibi!

Düzenleyen:
Azerbaycan - Ermeni çatışması şiddetlendi, şavaş gibi!

GÜNDEM Haberleri

Azerbaycan, sivilleri hedef alan Ermenistan’a çok ağır darbe indirdi. 100’den fazla Ermeni askerin öldürüldüğünü veya yaralandığını açıklayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 askerin ise şehit olduğunu duyurdu

Ermeni askerleri sınırdaki Azerbayacn köylerini top atışına tuttu. Bir sivilin öldüğü saldırının ardından Azerbaycan ordusu da Ermeni mevzilerini vurdu. 3 Ermeni askeri öldü, çatışmalar şiddetlendi. Gece boyunca çatışma yaşandı. 100’den fazla Ermeni askerin öldürüldüğünü veya yaralandığını açıklayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 askerin ise şehit olduğunu duyurdu. Ermenistan ile Azerbaycan cephe hattında son zamanlarda yaşanan çatışma adeta savaşa döndü. Ermenistan ordusunun Azerbaycan mevzilerine 82 ve 120 milimetrelik havan topları ve büyük çaplı silahlarla saldırdığını bildiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, “Son 24 saatte 127 defa ateş açıldı. Terter ilinin Karağacı köyünde bir eve Ermeni güçlerinin attığı top mermisi isabet etti. Evdeki 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı” açıklamasını yaptı. Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi sonucu 3 Ermeni askerin öldürüldüğünü belirten bakanlık, cephe hattında Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti.

PUTİN’DEN ATEŞKES ÇAĞRISI
Yaşanan çatışma üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iki ülkeye de itidal çağrısında bulundu ve “Bir an önce ateşkes yapılsın” açıklamasını yaptı. Putin’in mesajını ileten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus liderin şiddet olaylarının yenilenmesi sebebiyle ‘derin endişe’ duyduğunu da aktardı. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, Karabağ’daki gerilimi ‘yakından’ izlediklerini söyledi. Moskova’dan gelen açıklamalar gerilimi azaltmadı. İki taraf çatışmaya devam etti.

ERMENİ ORDUSUNA AĞIR DARBE
Azerbaycan Savunma Bakanlığı çatışmalarda Ermeni ordusuna ait 6 tank ve 15 topun imha edildiğini, öldürülen veya yaralanan düşman askeri sayısının 100’den fazla olduğunu duyurdu. Azerbaycan ordusunun 12 şehit verdiği, 1 Mi-24 helikopterinin Ermeni güçlerince düşürüldüğü, 1 tankın ise patlayan mayın sebebiyle kullanılamaz hâle geldiği bildirildi. Açıklamada, “Ateşkesin tekrar ihlali durumunda Ermenistan’a daha ağır darbelerin vurulacağı” ifade edildi. 

ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i arayıp taziyelerini iletti. Öte yandan Azerbaycan ordusunun saldırısında kısa sürede Ermeni mevzileri yarılarak stratejik öneme sahip bazı tepeler ve yerleşim birimleri geri alındı. Goranboy ve Naftalan şehirleri için tehlike oluşturan Talış köyü etrafındaki tepe ve Seysulan yerleşim birimi de Ermeni güçlerinden temizlendi. Fuzuli bölgesinde, Horadiz şehrinin güvenliği için önemli olan Lele Tepesi de Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti. Geri alınan bölgelerde savunma hattının oluşturulduğu ve mevzilerin güçlendirildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...