HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'PKK, YPG, ASALA ve paralel yapı yan yana'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'PKK, YPG, ASALA ve paralel yapı yan yana'
Erdoğan, Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Brookings Enstitüsünün önünde PKK, YPG, ASALA ve Paralel Devlet Yapılanmasının temsilcilerinin hepsinin iç içe, yan yana olduklarını gördüm. Bu bir ispattı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki temaslarının ardından yurda döndü.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Brookings Enstitüsünde, Küresel Sınamalar ve Türkiye'nin 2023 Hedefleri konulu bir konferansı olduğunu anımsatarak, "Bu konferansın öncesinde yaşadığım tablo gerçekten çok çok manidardı. Yani ülkemde bazı şeyleri boşuna anlatmıyoruz, boşuna konuşmuyoruz. Ama bunu Brookings Enstitüsünün önünde bizatihi görmenin, böyle bir delille, ispatla bunu yaşamanın da bahtiyarlığını duydum. Orada gördüğüm şuydu, PKK terör örgütünün temsilcileriyle YPG'nin temsilcileriyle ASALA'yı ve onun yanında da ülkemizden kaçıp şu anda Amerika'da yaşayan Paralel Devlet Yapılanmasının temsilcilerinin hepsinin iç içe, yan yana olduklarını gördüm. Bu bir ispattı, bu bir delildi. Onun için de bu Paralel Devlet Yapılanmasına gönül vermiş olan saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum, kimlerle beraber olduğunuzun farkında olun." şeklinde konuştu.

"Bunlar şehitlerimiz için ağlamıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizdeki terör örgütünün Amerika'daki ayaklarının orada özellikle Paralel Devlet Yapılanmasıyla nasıl iç içe olduğunu bilmeniz gerekiyor ve bunlar orada maalesef ülkemde şehit olan bizim Mehmedimiz için polisimiz için köy korucularımız için ağlamıyor." dedi.

"Maryland'da yaşadığım olay çok manidardı"

Maryland'da yaşadığı olayın çok manidar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orada Azeri bir gazetecinin yanıma yaklaşarak dün Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışmalar neticesinde ölen 12 Azeri kardeşimizle ilgili, 'Siz ne diyorsunuz' diye bana sordu ve cevabını verirken gözlerinden akan yaşları gördüğümde hakikaten orada duygulanmamak mümkün değildi. O da gazeteci, bizdekiler de gazeteci.. Ben tabii buradaki medya mensuplarını tenzih ediyorum ama bakın gazetecilik bu ülkenin cumhurbaşkanına küfretmek değildir, bu ülkenin cumhurbaşkanının ailesine küfretmek değildir. İşte oradaki gördüğüm o tablo aslında ders niteliğinde bir tablodur." ifadelerini kullandı. 

Azerbaycan'ın tek taraflı ateşkes ilan ettiği iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın tek taraflı ateşkes ilan ettiği iddiası ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Ben tabii olayı duyduğum anda İlham Aliyev kardeşimi aradım, o da havaalanına gidiyor, oradan Azerbaycan'a geçecekti. Kendilerine başsağlığı dileklerimizi ilettik ve o anda zaten çatışmalar devam ediyordu. Fakat ateşkes ile alakalı az önce aldığım bilgi, eğer Ermenistan tarafı ateşkes ilan ederse, onlar ateşi keserse Azerbaycan da ateşkese hazır olduğunu açıkladı. Olayın aslı bu."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...