Bağlarda bombayı infilak ettiren teröristin kimliği belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bağlarda bombayı infilak ettiren teröristin kimliği belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır Bağlar'da polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan saldırıda, bombayı infilak ettiren teröristin kimliği de belirlendi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan saldırıyla ilgili 12 şüphelinin sorgusu sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Bağcılar Mahallesi'nde terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar için Diyarbakır'da geçici olarak görevlendirilen personelin içinde bulunduğu zırhlı servis aracının geçişi sırasında 5 gün önce teröristlerce gerçekleştirilen, 7 polis memurunun şehit olduğu, 14'ü sivil 27 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, olayla bağlantısı bulunduğu belirlenen 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, gözaltındaki şüphelilerden bazılarının bugün savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.
Bomba Lice'de otomobile yüklenmiş

Terör örgütü PKK mensuplarının Lice kırsalında saldırıda kullanılan otomobile patlayıcıyı yükledikleri ve ardından örgütün dağ kadrosunda yer alan bir terörist tarafından Diyarbakır'a getirildiği öğrenildi.

Otomobili A.Ç'ye teslim eden terörist, şahsa aracı olayın olduğu yere getirmesi talimatını verdikten sonra kiralanan başka bir otomobil ile saldırının yapılacağı yere geldi. A.Ç, otomobili saldırının yapılacağı yere getirip, park ettikten sonra olay yerinin yakınında bekleyen teröristin içinde bulunduğu araca bindi.

Kısa süre sonra zırhlı servis aracının geçişi esnasında uzaktan kumandayla otomobildeki patlayıcıyı infilak ettiren terörist ve yanındaki A.Ç, daha sonra Lice kırsalına gitti.

Teröristin Lice'de ayrılmasının ardından otomobili ile Kocaköy ilçesine giden A.Ç, güvenlik güçlerince bir eve düzenlenen operasyonda yakalandı.

Şüpheliler arasında bombalı aracı park eden A.Ç. ile otomobili kiralayan şahıs da bulunurken, bombayı infilak ettiren teröristin kimliği de belirlendi.

Patlama anı güvenlik kamerasında

Saldırı olayı çevredeki bir iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde polis servis aracının geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldiği görülüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...