İzmir'deki terör örgütü DAEŞ operasyonunda 8 tutuklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İzmir'deki terör örgütü DAEŞ operasyonunda 8 tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmir'de terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 8'i tutuklandı.

İstihbarat ve Terörle Mücadale Şube Müdürlüğü ekiplerinİN, terör örgütü DAEŞ'e yönelik çalışmaları sonucu, İzmir ve İstanbul düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 15 kişinin emniyetteki sorguları tamamlandı.

Zanlılar, "terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına faaliyet yürütmek, örgüte eleman kazandırmak" gibi suçlamalarla, İzmir Adliyesine sevk edildi.

Zanlılardan "Sarı" lakaplı Murat B’nin de aralarında yer aldığı 8'i, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bombalı saldırıların failini eğiten kişi olduğu iddiası

Operasyonda gözaltına alınan ve grubun liderliğini yaptığı ileri sürülen "Sarı" lakaplı Murat B’nin, terör örgütü adına "canlı bomba" saldırısı gerçekleştireceği istihbaratı bulunan ve HDP il binalarına yönelik bombalı saldırıların faili olduğu gerekçeleriyle aranan Savaş Yıldız’ı eğiten kişi olduğu iddia edildi.

Buca ilçesinde pazarcılık yaptığı öğrenilen Murat B'nin, yakınlık kurduğu kişileri mescide götürdüğü, burada terör örgütü DAEŞ'in propagandasını yaptığı, ilgi gösteren kişileri örgüte kazandırmak için faaliyet yürüttüğü, Suriye'deki çatışma bölgelerine yönlendirdiği öne sürüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...