Çorum'daki paralel operasyonda 14 kişi tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Çorum'daki paralel operasyonda 14 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Çorum'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen cuma günü 16 şüpheli gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dokümana da el konuldu. Emniyet Müdürlüğündeki sorgunun ardından şüphelilerden Y.K. ve Y.E.Ç. serbest bırakılırken, S.K., S.Ş., A.G., M.A., R.K., M.Ö., O.A., O.D., M.İ., O.A., H.A, R.M., H.A. ve Y.T. dün adliyeye sevk edildi. Bu 14 kişi, gece yarısına kadar süren işlemlerinin ardından 'Özel belgede sahtecilik' 'Vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık' ve 'Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak' suçlarından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Adliye binası önüne gelen yaklaşık 100 kişilik  grup, tutuklanan 14 kişiye destek verdi. 
Tutuklanan 14 kişi adliye binasının arka tarafında bulunan otopark girişinden Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis minibüsüne bindirilerek Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...