Erdoğan'dan Rusya'nın 'Türkiye taraf tutuyor' iddiasına cevap!

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Rusya'nın 'Türkiye taraf tutuyor' iddiasına cevap!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşmada Rusya'nın "Türkiye; Azerbaycan ile Ermenistan arasında taraf tutuyor" iddiasına sert bir dille cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın "Türkiye; Ermenistan ile Azerbaycan arasında taraf tutuyor" açıklamasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte şu anda Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar temenni ederim ki bu silahların susturulması için attığı adımlar Ermenistan tarafından da karşılık bulsun. Silahlar susmazsa bunun vebali Ermenistan'a aittir.

Güvenlik zirvesinden döndük, Rusya, 'Türkiye taraf tutuyor' diyor. Azerbaycan ve Ermenistan arasında taraf aranacaksa bence en önemli taraf Rusya, Rusya, Gürcistan'da da Ukrayna'da da taraf olmuştu. Putin 'Suriye beni çağırdı, ben o yüzden gittim' demek hiçbir şeyi açıklamıyor. O kadar aramız iyiydi, bunları hep konuştuk senle, sen niçin böyle yaptın? Dert başka, dert Akdeniz'e hakim olmak.

Tüm ülkeler Suriye ve Irak'ta kendi planlarını hayata geçirme derdindiler, insani dramlar bunların umurunda değil. Türkiye olarak bizim durumumuz çok farklı, bizim bu insanlarla bin yıldır arkadaşlığımız, dostluğumuz, akrabalığımız var. Orada yanan her ateş bize de değer, orada yakılan her ağıt bizim de yüreğimizi dağlar. Oraları kendimizden ayrı görmüyoruz. " dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...