Genelkurmay'dan son dakika açıklaması!

Düzenleyen:
Genelkurmay'dan son dakika açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör örgütüne yönelik operasyonlarda 14 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, terör örgütüne yönelik  devam eden operasyonlarla ilgili bilgi verildi. Açıklamaya göre, dün Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonlarda 5  terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 19 el yapımı patlayıcı imha edildi.  Nusaybin'de şimdiye kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 175, imha edilen  el yapımı patlayıcı 384'e ulaştı. Şırnak'taki operasyonda da 8 terör örgütü üyesi etkisiz hale  getirilirken, 100 kilo amonyum nitrat ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan  malzemeler ele geçirildi. Şırnak'ta bugüne kadar etkisiz hale getirilen toplam  terörist sayısının 155 olduğu belirtildi.
 
Hakkari  Yüksekova'da devam eden operasyonda bir terörist etkisiz hale  getirildi, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 133'e ulaştı.  Operasyonda ayrıca 3 el bombası, bir roketatar mühimmatı ve el yapımı patlayıcı  yapımında kullanılmak üzere 91 tüp bulundu, 10 el yapımı patlayıcı imha  edildi.  Güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında da bir el yapımı  patlayıcının imha edildiği belirtildi.
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki operasyonda da 2 roketatar, bir 66  milimetrelik havan, bir bombaatar, 3 roketatar mühimmatı, 4 adet 66 milimetrelik  havan mühimmatı, 20 el bombası, 3 anti personel mayını ve 5 fünye ele geçirildi.
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ise güvenlik güçlerince icra edilen yol  araması esnasında belirlenen ve dört adet tüp ile güçlendirilmiş bir el yapımı  patlayıcı imha edildi.
 
Bitlis'in Mutki ilçesinde de bir piyade tüfeği, 4 şarjör, 14 fişek ve  iki el bombası bulundu.
 
Şanlıurfa Suruç'ta Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye  çalışan, terör örgütü PKK/PYD mensubu 2 terörist yakalandı.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...