Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursa'da gübre fabrikasında sızıntı: 2 kişi zehirlendi

Bursa'da gübre fabrikasında sızıntı: 2 kişi zehirlendi

GÜNDEM Haberleri

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki bir gübre fabrikasında meydana gelen kimyasal sızıntı sebebiyle, 2 kişi zehirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Bursa'nın Gemlik ilçesi Serbest Bölgesinde bir gübre fabrikasında amonyak sızıntısı meydana geldi. Fabrikadan TIR'lara dolum esnasında tankerin üzerinde bulunan bir vananın çatlaması sonucu başlayan amonyak sızıntısı fabrikada büyük paniğe neden oldu. Sızıntı esnasında olay yerinde bulunan TIR şoförleri uzaklaştırıldı. Sızıntıdan dolayı zehirlenen 2 kişi, Muammer Ağım Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, fabrika çalışanları ve yükleme için fabrika yakınında bulunan TIR şoförleri olay yerine gelen AFAD, UMKE ve sağlık ekiplerince tedbir amaçlı kontrolden geçirildi. Öte yandan, çevreye dağılan sanayi tipi amonyak itfaiye ekiplerince sulandırılarak etkisiz hale getirildi.
Fabrika Genel Müdürü Ali Galip Küreksiz olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Fabrikadan amonyak satın almaya gelen bir kara tankerinin dolumu esnasında tankerin kendi gövdesinde bir çatlak oluştu. Dolayısıyla oradan yaklaşık 125 kilogram kadar amonyak atmosfere yayıldı. Bizim arkadaşlarımız zaten bu konularda tecrübeli elbiselerini giydiler, maskelerini taktılar ve önce suyla müdahale ettiler. Çatlağın olduğu yere yaklaştılar ve söz konusu vanayı kapattılar. Olayın nedeni tamamen amonyağı satın alacak olan tankerin kendi vanasındaki çatlak. Kapattık ve kaçak kesildi. Söz konusu olaydan sonra söz konusu 2 arkadaşı tedbir amaçlı hastaneye kaldırdık. Onlarda herhangi bir sorun yok" ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...