Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK silah bırakmalı

Düzenleyen:
PKK silah bırakmalı

GÜNDEM Haberleri

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, “ABD, PYD’yi silahlandırmıyor. Desteğin tek amacı, DAEŞ’e karşı operasyonlarda ilerleme kaydetmektir” dedi.

Buket Güven ANKARA 
Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile Holiday Inn Oteli’nde bir araya gelen ABD Büyükelçisi John Bass, Türkiye’nin PYD hassasiyetini dikkatle incelediklerini söyledi. Büyükelçi Bass, “Suriye’de birlikte çalıştığımız “her grupla”, DAEŞ’e karşı operasyonların sürdürülmesi doğrultusunda birlikte çalıştığımız konusunda gayet açık olduk. Açıklığa kavuşturmak gerekirse; ABD, PYD’yi silahlandırmıyor. YPG’ye silah ya da mühimmat sağlamıyoruz. Desteğin tek amacı, DAEŞ’e karşı operasyonlarda ilerleme kaydetmektir” diye konuştu.
Terör örgütü PKK’da ABD yapımı silahların çıktığı iddiasına da cevap veren Büyükelçis Bass, “Birkaç ay önce Türkiye, ABD yapımı silahlar bulunduğuna dair bizimle bir bilgi paylaştı, Biz de bunun Irak Ordusu’na verdiğimiz silahlardan olduğunu doğruladık. Bu, PKK’ya karşı meşru mücadelelerinde Türk hükümeti için çok faydalı bir bilgi oldu” şeklinde konuştu. PKK’ya silah bırakma ve görüşmelere başlama çağrısını toplantı sırasında tekrarlayan Büyükelçi Bass, şunları söyledi: “PKK tamamen uygunsuz bir şiddet ortamında terörist saldırılarını devam ettirmeyi ve tek taraflı özerklik ilanında bulunmayı seçti. Türk hükümeti kentlerde veya kırsal alanda terör tehdidine karşı önlemler almakta. Terörizmle ve şiddetle mücadele etmek her hükümetin hakkıdır. Fakat bizim terörle mücadele deneyimlerimizde gördük ki sivil can kayıplarını en aza indirmek önemlidir. PKK şiddeti durdurmalı ve çözüm sürecine yeniden başlanmalı.” 
Büyükelçi Bass Suriye ile ilgili olarak da konuştu. Suriye’de ilan edilen ateşkesin etkili olduğunu ifade eden Bass, “Bir yandan da Cenevre’de bir siyasi süreç işliyor, sorun siyasi olarak çözülmeli. Esad, Suriye’nin geleceğinin bir parçası değil, bu amaç için çalışıyoruz. Geçiş sürecinin sonunda geleceklerine Suriyeliler karar verecek” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...