Mardin'de şehitler için tören düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mardin'de şehitler için tören düzenlendi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Binbaşı Ahmet Kahraman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak, öz geçmişleri okundu.
Piyade Binbaşı Orhan Veli Saykı, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün, huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku oluşturmak amacıyla çukur kazarak, sivillere ve güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını söyledi.
Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlık, hukuk, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters şekilde en alçak cinayetleri işleyenler ve bunlara alkış tutanların Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerini vurgulayan Saykı, ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan azim ve kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından, şehit Kahraman'ın naaşı İstanbul, şehit Kurt'un cenazesi de Ankara'ya gönderildi.
Şehidin yakınları ve görev arkadaşları, tören boyunca gözyaşı döktü. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.
Törene, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Nusaybin'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda dün teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Jandarma Binbaşı Ahmet Kahraman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt yaralanmış, kaldırdıkları hastanede şehit olmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...