'HDP'ye destek verenler örgütün silahlı mücadelesini desteklemiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'HDP'ye destek verenler örgütün silahlı mücadelesini desteklemiyor'

GÜNDEM Haberleri  / AA

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "7 Haziran'da HDP'ye destek veren insanların yüzde 80'i şu an örgütün silahlı mücadelesine destek vermiyor ve desteğini çekti" dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "7 Haziran'da HDP'ye destek veren insanların yüzde 80'i şu an örgütün silahlı mücadelesine destek vermiyor ve desteğini çekti." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine Çözüm Süreci ve bölgedeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terör örgütünün Çözüm Süreci'ni hedeflerine ulaşmak için fırsat olarak kullandığını belirten Yılmaz, "Örgüt, Çözüm Süreci'ni bahane ederek veya fırsat bilerek, silahlanmasını, örgütlenmesini hatta kırsaldaki örgütlü yapısını, silahlı yapısını şehirlere taşımak için bir fırsat olarak kullandı. Çözüm Süreci'nin o kadar uzamasının dezavantajı oldu." ifadesini kullandı.

Örgütün yaptığı hatanın, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin aldığı yüzde 13'lük oyu 'kendi silahına, şiddetine verilen destek olarak algılamasından' kaynaklandığını vurgulayan Yılmaz, "Sürecin bozulmasının sebebi aldığı yüzde 13 lük oy, 6 milyon oy alması. Bu sebeple dedi ki 'ben zaten silahla bu işi yapacağım, silahlı sığınaklarımı yapmışım, tünellerimi kazmışım, halkı örgütlemişim, militanlarımı şehre sızdırmışım ve özerklik ilanı yapacağım, halk da bana destek verecek asker polis zaten karakola çekiliyor dolayısıyla bu iş bitmiştir, devrimci halk savaşını başlatıyoruz.' diye kendi ifadeleriyle böyle bir yanılgıya düştü ama halk destek vermedi." değerlendirmesini yaptı.

"HDP, savaş, çatışma olmasın diye bir destek, bir nevi emanet oy aldı. Emanet oy verme olayı oldu. Barajı geçti, barajı geçtikten sonra vadettikleriyle pratiği bir olmayınca halk desteğini çekti." ifadesini kullanan Yılmaz, "7 Haziran'da HDP'ye destek veren insanların yüzde 80'i şu an örgütün silahlı mücadelesine destek vermiyor ve desteğini çekti. Fakat bu Kürtlerin temel insani ve kültürel haklarından vazgeçti anlamında algılanmamalıdır." açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...