Davutoğlu: İslam'ı DAEŞ ile aynı safta görmek isteyenler tarihe baksınlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Davutoğlu: İslam'ı DAEŞ ile aynı safta görmek isteyenler tarihe baksınlar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, "Bugün İslam'ı DAEŞ ile aynı safta görmek isteyenler ya da bugün İslam'ı kadınları tahkir eden bir din gibi görmek isteyenler, açsınlar tarihe baksınlar." dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Bugün İslam'ı DAEŞ ile aynı safta görmek isteyenler ya da bugün İslam'ı kadınları tahkir eden bir din gibi görmek isteyenler, açsınlar tarihe baksınlar. Hiçbir dini gelenek içinde dahi Hazreti Hatice'ye, Hazreti Ayşe'ye duyulan saygı, İslam'a kadar olmamıştır." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının ATO Congresium'da düzenlediği ve bu yılki temasını "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olarak belirlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış programına katıldı.

İslam dünyasının zor günlerden geçtiğine dikkati çeken Davutoğlu, böyle bir dönemde son derece anlamlı bir temayla Kutlu Doğum Haftası'nın kutlandığını, anıldığını söyledi.

"Bu zor günler içinde ruhumuzun daraldığı bir dönemde geçtiğimiz bir hafta içinde öylesine mekanlarda bulunma imkanına sahip oldum ki tam da bu temaya uygun düşüyordu" diyen Davutoğlu, Mekke, Medine, Mescid-i Aksa ve Şam'daki Emevi Camisi'nden sonra 5. kutsal mekan olarak bilinen Diyarbakır'daki Ulu
Cami'de geçen hafta bulunduğunu hatırlattı.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Müslümanları bir araya getiren vahdetin sembolü olan cuma namazından sonra, acılar çeken Sur'daki kardeşlerimiz hep beraber cami önünde tek bir yürekten tevhidin sesi, simgesi, sembolü olan Allahu Ekber nidalarıyla beni karşıladılar. Hiçbir planlama olmadan bizi bağırlarına bastılar, hasretle bastılar. Şiddete, teröre, baskıya, zulme inat tevhidin etrafında kucaklaştık, birbirimize yüreğimizi açtık. Orada sahabiler şehrindeydik, Hazreti Süleyman'ın huzurunda ve her bir adımında Hazreti Peygamber'in bir dostunun, bir ashabının olduğu o mekanda Türk'ü, Kürt'ü hep beraber kavuşmak için omuz omuzaydık. Allah, o beraberliğimizi bozmasın."

Dün, Diyanet İşleri Başkanı ile Sultan Ahmet Camisi'nde olduğunu anımsatan Davutoğlu, önlerinden 20'yi aşkın 30'a yakın farklı milleten kardeşlerinin geçtiğini anlatarak "Her biri şunu söylediler, 'Allah sizden razı olsun bize kucak açtınız, sığınacak bir diyar olarak İstanbul'a.' İşte vahdet bu" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...