Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zonguldak'ta okulda patlama

Zonguldak'ta okulda patlama

GÜNDEM Haberleri

Zonguldak'ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun açacağı okulda patlama meydana geldi

Kdz. Ereğli ilçesinde hayırsever iş adamı Kadir ve eşi Nevişet Kameroğlu tarafından Bölücek Mahallesi'ne yaptırılan 18 derslikli ilkokulun kazan dairesinde patlama meydana geldi. İki katlı binanın zemin katında bulunan kalorifer kazanının büyük bir gürültü ile patlaması sonucu ortalık savaş alanına dönerken, mahallelide bomba patladığını düşünerek büyük panik yaşadı. Kalorifer dairesinin ikinci katındaki öğretmen lojmanında kalan ve namaz kıldığı sırada patlamaya yakalanan Kadir ve Nevişet Kameroğlu İlkokulu Müdürü Rasim Durmuş yara almadan kurtuldu. Büyük bir korku yaşayan Rasim Durmuş'a mahalle sakinleri geçmiş olsun dileğinde bulunarak teselli etmeye çalıştı.

Patlamada iki katlı kalorifer kazanının bulunduğu binanın duvarları tamamen parçalanarak kullanılamaz hale gelirken, okulun bazı pencereleri ise hasar gördü. Patlamada ayrıca biri ağır olmak üzere üç otomobil, 4 katlı iki ayrı bina zarar gördü. Kalorifer kazanının parçaları patlama sonrası karşı binadaki balkonuna, beton ve tuğla parçaları etrafa fırladı. Okulun bahçesinde bulunan çocuk oyun parkı da kullanılamaz hale geldi.

Yaşanan olayı korku dolu gözlerle izleyen mahalle sakinleri ise bomba patladığını düşündüklerini söyledi. Binası yaşanan patlamada hasar gören Mustafa Orhan isimli mahalle sakinleri, kazan parçalarının balkona fırladığını söyledi. Patlamanın gece olması ve okul etrafında kimsenin bulunmamasının büyük bir şans olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Mustafa Gültekin "Deprem oluyor sandık. Sonra bir baktık her taraf yerle bir olmuş. Ya bomba koydular ya bir şey oldu. Savaş alanı gibi oldu, çok kötü oldu" dedi. Patlamanın gece olması durumunda çok can yanabileceğini ifade eden mahalle sakinlerinden Atilla Orhan ise "Daha çok can yanardı çocuklar okulda olsaydı. Çocuklar parkta oyun oynuyorlar. Ondan dolayı büyük bir şansımız var. Sağlık olsun, can yanmamış ona şükrediyoruz"diye konuştu.

Bölücek Mahallesi Muhtarı İsmail Şişman'da hayır sever iş adamı Kadir Kameroğlu tarafından yaptırılan 18 derslikli okulda yaklaşık iki ay önce eğitim-öğretim yapılmaya başlandığını belirterek, patlama sırasında kalorifer kazanının bulunduğu binanın ikinci katında kalan İlkokul Müdürü Rasim Durmuş'un patlamadan yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Yaşanan patlama sonrası Kdz. Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun, Kdz. Ereğli İlçe Milli eğitim müdürü Numan Korkmaz'ın yanı sıra polis ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Polis ve itfaiye ekipleri kalorifer kazanının neden patladığını bulmak için çalışma başlattı.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, patlamadan dolayı açılış programında bir değişiklik yaşanmayacağını belirterek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun Bölücek Kadir ve Nevişet Kameroğlu İlkokulu'nun açılışını 15 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştireceğini ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...