Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'ye İngiltere'den destek geldi, 'PYD terör örgütüdür'

Düzenleyen:
Türkiye'ye İngiltere'den destek geldi, 'PYD terör örgütüdür'

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin itirazına rağmen İngiltere, "PKK terör örgütüdür, PYD de onunla bağlantılıdır. Kürt devleti kurulmasına da karşıyız" dedi.

Türkiye'nin belgelerle ispatlamasına rağmen ısrarla PYD'nin PKK ile bağlantısını reddeden ABD'ye cevap en yakın müttefiki İngiltere'den geldi. İngiltere, PYD'yi PKK ile bağlantılı bir terör örgütü olarak tanımladı. ABD'nin PYD konusundaki tutumuna tepki gösteren İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, ABD'nin PYD'ye bakış açısına ilişkin olarak, "Türkiye'nin PKK konusunda en güçlü ortağı İngiltere'dir. Bizim için PKK konusunda tavrımız net, terör örgütüdür. PYD'ye bakacak olursak; bu konuda naif değiliz. PKK ile PYD'nin bağlantısı var. PYD ofisine giderseniz orada Öcalan posterini görürsünüz ki; bu bağlantıyı net bir şekilde ortaya koyar" dedi. "Biz silah vermiyoruz, ABD de silah vermiyor anladığım kadarıyla" diyen Moore, "Sadece hava desteği veriliyor, bu da DAEŞ'le savaştığı için. Silah vermiyoruz çünkü PYD'nin ne kadar tehlikeli olduğunun farkındayız" ifadesini kullandı. Moore, PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurma girişimleriyle ilgili olarak da, "Kürtlerin kuzeyde bir devlet ilan etmesini kabul etmiyoruz. Biz Suriye'nin bütünlüğünden yanayız. Tek bir bütün halinde Suriye istiyoruz. Ama bu nasıl şekillenecek onu bilmiyoruz" diye konuştu. PYD'ye İngiltere'den sonra dün bir şok da Fransa'dan geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin Paris'te temsilciliğinin açılacağına ilişkin haberleri yalanladı. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal, "Fransa'daki Kürtlerin herhangi bir temsilciliğini tanımaya gerek yok. Bizim muhatabımız Suriye Ulusal Koalisyonu'dur" dedi. Terör örgütü PYD lideri Salih Müslim, Fransa'da bir büro açmayı hedeflediklerini söylemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...