Zonguldak'taki FETÖ/PDY soruşturmasında 11 şirkete kayyum atandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zonguldak'taki FETÖ/PDY soruşturmasında 11 şirkete kayyum atandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Topuz, "FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 11 şirkete kayyum atandı." açıklamasında bulundu.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, merkez, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 11 şirkete kayyum atandığını bildirdi.

Topuz, yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak'ta FETÖ/PDY yapılanması ve faaliyetleriyle ilgili olarak savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında elde edilen bilgi, belge ve deliller doğrultusunda, 8 Nisan'da merkez, Ereğli ve Çaycuma'da faaliyet gösteren 11 şirkete kayyum atamasının yapıldığını belirtti.

Kayyum atamasının yapıldığı gün sosyal paylaşım sitelerinden yayımlanan ve yerel basında yer alan mesajların gerçeği yansıtmadığını ifade eden topuz, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar, Ceza Muhakemesi Kanununun kendisine verdiği yetki çerçevesinde, soruşturmanın gizliliği kurallarına titizlikle riayet edilerek yerine getirildi. Anayasal teminatlar çerçevesinde soruşturma bilgilerinin kimseyle paylaşılması ya da herhangi bir kimseden emir, talimat ve tavsiye alınması asla söz konusu değildir. Kişi hürriyetlerinin en önemli teminatı olan yargılama makamlarının işlemleri hakkında gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan algı oluşturmaya matuf ve kaynağı belirsiz yazı ve yorumlara itibar edilmemesi düşüncesiyle. FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 11 şirkete kayyum atandı."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...