Özgecan'ın katilini öldüren mahkum ortaya çıktı: 'Suç makinesi'

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Özgecan'ın katilini öldüren mahkum ortaya çıktı: 'Suç makinesi'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Mersin’de minibüste tecavüz edilmek istenirken öldürülen Özgecan’ın katili baba-oğul, yüksek güvenlikli F tipi cezaevinde silahlı saldırıya uğradı. Oğlu öldü, baba yaralı. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katilini cezaevinde öldüren hükümlünün adı ortaya çıkarken, ifadesinde tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği öğrenildi. Cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu'da çeşitli illerde birçok suça karışan ve 'Suç makinesi' olarak tanınan Gültekin A.'ın sorgulandığı anlaşıldı.

Özgecan'ın katilinin cezaevinde vurularak öldürülmesi konusunda Cumhuriyet Savcılığı ile cinayet masası dedektiflerinin inceleme ve sorgulamaları geç saatlere kadar devam etti. Ancak olayın oluş şekliyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu'da çeşitli illerde birçok suça karışan ve 'Suç makinesi' olarak tanınan Gültekin A.'ın sorgulandığı anlaşıldı. Silahın cezaevine nasıl sokulmuş olduğu da henüz netleşmedi. İddiaya göre, adı yetkililerce henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtildi. Sorgulama ekibinin bazı mahkumların suçu üstlenmesi olasılığını da dikkate alarak, sorgulama yaptığı bildiriliyor. 
Adalet Bakanlığı'ndan gönderilen iki müfettiş ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden gelen yetkililer de akşam saatlerinde Adana'ya ulaşıp, doğruca Kürkçüler Cezaevi'ne geçti.    

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...