Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu: Kimlik bilgileri CHP İzmir teşkilatından sızdı

Düzenleyen:
Davutoğlu: Kimlik bilgileri CHP İzmir teşkilatından sızdı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da canlı yayında gençlerle buluştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Habertürk'te yayınlanan Şimdi ve Burada adlı programda 250'yi aşkın gencin sorularını yanıtladı. Sosyal medya üzerinden açılan #AhmetHocaGençlerle etiketi üzerinden on binlerce vatandaş sorularını yöneltti.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli ayrıntılar..

"Hoca olarak buradayım. Şanlıurfa'nın hikayesi, kendini kurtaran şehrin hikayesidir. Şanlıurfa'ya kendimi yakın hissediyorum. Her gelişimde aşık olduğum bu şehrin özelliklerini anlamaya çalıştım.

ŞANLIURFA İÇİN O AN TALİMAT VERDİM
Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanımız Sedat, İstiklal Madalya'sının arkasından gitmiş olabilir. Kendisi bana iletmişti, İstiklal Madalyası'nı. O saat itibariyle talimat verdim.

Bizi bölmek isteyenlerin karşısında gençlerimiz var. Şanlıurfa'nın mesajını gençlerimiz zihninden çıkarmasın. Gençler, şehirlerimizin hikayesine sahip çıkın.

BEŞİKTAŞ'IN YENİ STADI ARENA'NIN AÇILIŞI
Buradan çıkıp sahaya gidebilirim. Arada oynuyorum. Lisede çok iyi futbol oynardım. Biz Cumhurbaşkanımızla eskiden beri iyi paslaşırız.

SOSYAL MEDYA YASAKLARI
Bu kadar iletişim teknolojisinin ilerlediği bir zamanda hiçbir şeyi engellemek mümkün değil ama Ankara'da bir olay oldu. Orada o anda öylesine kötü görüntüler oldu ki. Böyle bir olayda kardeşinizin, bir yakınınızın olay yerinde olduğunu düşünün. Burada bir karar almak zorundasınız. Dünyanın her yerinde terör olayları sonrası kontrollü engelemeler yapılabiliyor. O anda teröristlerin amaçlarını yaymak için de kullanılabiliyor. Onu engellemek içinde olabiliyor. Yasin Börü olayında sosyal medya kullanılarak eylem planlanması oldu. Bu sebeple bu yasaklar oluyor. Daha sonra normal düzene giriyor. Bu bir araç. Onu işlevselleştiricek olan kimse kullanıcılar. Bazı terör olaylarının organizasyonları şifreli bir şekilde sanal medya üzerinden yürütülüyor. Madem bu kadar genç bir arada toplandı bir whatsapp grubu kurun. Arada bir haberleşiriz.

DAVUTOĞLU'NUN ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİ
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni yazdım. Sonunda ilk tercihime girdim. Hiç pişman değilim. Arzu ettiğim işi yaptım. Aşkla seversen o meslek seni iyi bir yere götürür.

Türkiye sadece geçen yıl 1 milyon kişiye iş imkanı bulduk. Çok genç bir nüfusumuz var. Koşarak nüfusumuza iş yetiştirmeye çalışıyoruz. Aziz Sancar örneği. Eğer aşk ile severseniz iş sizi bulur, sizi işi bulursunuz."

MURAT ÇETİNKAYA, GÜVENİMİZİ KAZANMIŞ BİR ARKADAŞIMIZ
700 bine aşkın vatandaşımıza kamuda iskan hakkı vereceğiz. Merkez Bankası, ehliyet ve liyakatın öne çıktığı bir kurumdur. Erdem Başçı, görev süreci içerisinde çok önemli hizmetler yaptı. Çok kıymetli bir ekonomist ve akademisyendir. Aylardır Merkez Bankası Başkanı nasıl seçilecek diye pusuda bekleyenler var. Piyasalar ise güven unsuru olarak gördü. Murat Çetinkaya, güvenimizi kazanmış bir arkadaşımız."

CHP İzmir teşkilatına gönderilmesi ve bunun üzerinden yayılması var. Verilen bilgileri yanlış bir şekilde kullanmışlar. 1991 doğumlulardan öncekilerin bilgileri var. 2009'la irtibatı da oradan. 

Devletin ve devlet kurumlarının hiçbir ihmal veya eksikliği yok. Onlar bilgileri YSK'ya vermek zorunda. YSK da kendisinden talep eden partilere vermek zorunda. bugün için de geçerli bu. Ayrıca siber saldırılar konusunda Ulaştırma Bakanlığı'mız kapsamında bir çalışma yürütülüyor. Nasıl bir tedbir alınacağı konusunda özellikle TC Kimlik numarası üzerinden herhangi bir usulsüzlük yaplımaması için tedbirler konusunda çalışıyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN RAMAZANOĞLU HAKKINDAKİ SÖZLERİ
İnsanlar dillerini buna alıştırmamalılar. Deyimler sözlüğüne bakmakla olmaz. Karaman'daki olay hakkında 'Bunu yapanlar alçaklardan alçaktır' dedim. Kılıçdaroğlu, sanki bizden tepki gelmemiş gibi, o çocuklara kendi öz çocuğu gibi bakan kadının hukukunu yok etmiştir. Benim yakınlarım arasında da olsa farketmez. Böyle bir kişi karşısında tutumumuzu ortaya koyarız. Sayın Bakan da telin etti. Kılıçdaroğlu olayı bırakıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na çevirdi.

DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK MI?
AK Parti'de fire verilmeden imzalar toplandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ
Ben Başbakanım 'Başkanlık sistemine geçersek ben ne olurum' diyemem. Bundan Allah'a sığınırım. Hesabi olanlar değil, hasbi olanlar kazanır. Anayasanın ruhu kısıtlayıcı olmamalı. Anayasanın ruhu Parlamenter sistemde de olur, Başkanlık sisteminde de

İLK 3 AYLIK VAATLER
Sizin yanınızda gururla ifade ediyorum Verdiğimiz vaatlerin yüzde yüzüni yerine getirdik. Gençlere hibe konusunda yanlış anlama var. 50 bin lira projenin öncesinde veriliyor, sonrasında değil. Eğer bu miktar yetmezse 100 bin lira kredi veriyoruz. Esnafa 30 bin lira hibe veriyoruz. Gençlere verdiğimiz tüm vaatleri yerine getirdik. 

Türkiye hiçbir şekilde Suriye olmaz. Sizin gözlerinizde Türkiye'nin küresel bir güç olduğunu görüyorum. Peki neden olmayız? Biz halkına hesap veren bir ülkeyiz. Mısır'da Tahrir Meydanı'na çıktığında gençler bir soru yöneltti bana 'Arap Baharı' gecikti mi diye?

Bu rejimlerin en büyük zaafı halkına hesap vermemesi. Türkiye ise bakın arkadaşlar gurur duymalısınız. Suriye içinde aynısı geçerli. Gurur duyacağınız konu şu ki seçimler yaptık. Hepimiz gittik oy kullandık. Türkiye'de çatışmanın olduğu bölgelere bakın. Buralarda terör örgütünün saldırıları var. Beni memnun eden vatandaşlarımızın teröre destek vermemesi ve sokağa inmemesi.

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ
Olayın ilk aşamasında Esad bizim sözümüzü dinlemiş olsaydı eğer, kolay olan zamanlar çözüm bulunamadı. Bütün acıları Suriye halkı yaşadı. Bütün bunlara rağmen diplomatik ilişkileri zorlayarak, siyasi bir çözüm için çalışılmalı. Suriye bizim canımız, ciğerimiz, halkımızın ta kendisi.

ABD, Türkiye'nin kaygılarını yeteri kadar anlayamadı. Güvenli bölge için direndiler şimdi kurulmalı diyorlar. ABD ile yakın temas halinde istişareleri sürdürüyoruz. Türkiye'nin güvenliğini hiçkimseyle pazarlık haline getirmeyiz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...